facebook vesrus linkedin

Sau, mai precis, ce probabilitate este să aleagă o meserie sau alta, în funcție de profesiunea părinților.

Cercetătorii Facebook au agregat informații culese de la câteva milioane de utilizatori care și-au completat la profil rubricile profesiune și relația părinte-fiu-fiică sau soră-frate.
Au prelucrat aceste date și au rezultat câteva grafice interactive care ar prezice meseriile cele mai probabile pe care copiii și le vor alege în funcție de ocupația părinților.

Poți vedea graficele aici. După ce ai deschis articolul Facebook, selectezi cu cursorul unul dintre dreptunghiurile colorate și apar rezultatele.

grafic interactiv Facebook recrutare personal

De exemplu, dacă tatăl este avocat, fiul este înclinat să își aleagă mai degrabă o carieră în domeniul industriei de entertainment, decât să lucreze în sectorul business/finanțe.
Sau dacă mama este profesoară, fiica va deveni mai degrabă medic decât avocat.
Clasificarea profesiunilor din studiu este cea americană.

Publicarea studiului a atras atenția în contextul în care Facebook se pregătește să devină un concurent al LinkedIn pe piața recrutării. S-ar putea să aibă succes, pentru că Facebook deține mai multe date despre utilizatori decât LinkedIn.

*Facebook menționează că studiul său nu este relevant pentru toată populația, deoarece nu toți dintre utilizatorii săi precizează care le este profesiunea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close