ikea bucatarii

Suedezii de la IKEA sunt preocupați de sustenabilitate*. E un cuvânt pretențios, dar înțelesul este simplu:  să nu risipești resursele pe care le ai.
Exemplul de ieri: conferința de presă nu a fost organizată în cine știe ce sală de hotel, ci chiar în magazin. Dacă tot ai un spațiu generos și în care poți să arăți ce produse se vând mai bine, de ce să te duci în altă parte?

Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South East Europe, a fost relaxat. Rezultatele în anul fiscal 2016, încheiat la 30 august, sunt excelente.

Să începem cu știrea de cel mai mare interes, planurile de extindere cu noi magazine:

ikea-romania-3

Studiile companiei arată că România are potențial pentru 9 magazine IKEA, inclusiv cel existent în Băneasa.
Cel de-al doilea din București, în zona Pallady, este deja proiectat, se află în stadiul obținerii de autorizații de construire și va fi deschis cel mai probabil peste doi ani.
Investiție: 80 de milioane de euro.
Urmează magazine în Timișoara, Cluj, Brașov – orașe de unde vin cele mai multe comenzi online. Când vor fi deschise? Probabil în 2020-2021.

ikea-romania

ikea-romania-4

Salariul minim brut al unui angajat IKEA a crescut în 2016 cu 47% (2000 de lei) + bonusuri.
Jumătate din echipa de management este formată din femei.

ikea-romania-6

Creșteri interesante pe online: 6,6 milioane de persoane au intrat pe ikea.com/ro/ro, site care a înregistrat 104.000 comenzi.

„Datorăm mare parte din succesul acestui an serviciului IKEA Comenzi online și creșterii sale incredibile: peste 140% mai mult în comparație cu anul precedent” – spune Stefan Vanoverbeke.

ikea-romania-1

Restaurantul IKEA România a vândut într-un an aproape 300.000 de prăjituri cu migdale, record mondial.
În anul financiar 2016, vânzările IKEA FOOD au reprezentat 6,3% din vânzările totale ale IKEA România.

Alte cifre:
– Vânzările totale într-un an au depășit jumătate de miliard de lei (514.661.610 lei fără TVA), în creștere cu 21,2% față de anul financiar precedent.
– Numărul total de produse cumpărate a fost de 17,3 milioane.

*Sustenabilitate. În vara acestui an, am făcut parte din echipa care a experimentat soluții de reciclare și economie la energie.
Detalii, aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close