Închide

Ce vrei să cauți?

Nokia 3310, cea mai simpatică lansare la MWC 2017

nokia
nokia

Telefoanele mobile au ajuns la performanțe tehnice de neimaginat acum zece ani, dar suferă de cel puțin două vulnerabilități.
Sunt fragile – scăpate pe jos li se sparge ecranul – și au baterii slabe. Astfel încât, deși majoritatea smartphone-urilor arată foarte bine, au nevoie de „proteze”, adică de carcasă suplimentară, folie protectoare și baterie externă.

La Mobile World Congress Barcelona, Nokia renăscută a devenit cel mai simpatic brand prin lansarea unui remake al unui model vechi de succes, 3310. Cu taste, solid, în culori vesele, capabil la nevoie să se conecteze la net-ul mobil (2G, însă), modelul Nokia 3310 nu a trecut neobservat din cel puțin două motive: promisiunea unei durate mai mari a bateriei și accentul pus pe funcția de bază a unui telefon, convorbirile.
Nu în ultimul rând, un eventual succes al Nokia 3310 va fi datorat și prețului, 49 de euro. La asemenea preț, operatorilor le va fi simplu să-l ofere gratuit la abonamente.

Cum poate renaște brandul Nokia. Cine este stratup-ul HMD Global
Aventura Nokia cu Microsoft care a cumpărat divizia de telefoane a Nokia și o seamă de patente în septembrie 2013, pentru 5,4 miliarde euro, a fost un eșec. Microsoft nu a reușit să devină un jucător serios pe piața telefoanelor mobile.
După trei ani, drepturile asupra mărcii Nokia au trecut asupra HMD Global.
HDM Global este o nouă companie finlandeză, în fapt un startup, care are dreptul să producă telefoane mobile sub marca Nokia timp de zece ani. Investitorii sunt cvasi-necunoscuți.
Compania Nokia, care a rămas furnizor de echipamente și servicii pentru telecom, a declarat că nu va face investiții directe și nici nu va deține acțiuni la HMD Global.
Totuși,  Nokia va colecta comisioane de pe urma licențierii mărcii sale și a drepturilor de proprietate intelectuală și va fi reprezentată în board.
Interesant, sau simbolic, este că sediul HMD este peste drum de cel al Nokia.
Ideea creării HMD Global pare să fie: ok, aveți marca, know-how, puteți lua și specialiști Nokia cu experiență, să vedem ce puteți face!

Nokia 3310 range

Nokia 3310
Sunt o groază de oameni care au nevoie de telefon doar pentru convorbiri. Nu sunt dependenți de email, Internet sau Facebook mobil. Nu sunt dispuși să dea sute de euro pe un telefon. Vor un telefon robust care să nu se facă țăndări la prima cădere pe gresie.
Nokia 3310 țintește acest segment de consumatori.
Promite un consum bun, astfel încât bateria să reziste în stand-by o lună de zile.

nokia 3310 caracteristici tehnice

Nokia 3310 este o declarație anti-smartphoneuri sofisticate și scumpe. Poate fi util și pentru un distribuitor de mărfuri, pentru un bunic dar și pentru un utilizator care nu se simte încântat să fie tot timpul conectat la net.
Succesul pe piață? Depinde mult de ecosistemul de vânzări. Piața de telefoane mobile a crescut mult și în 2016, e aglomerație mare și e dificil să răzbești.
Dar cine știe?
(Detalii pe pagina oficială, aici.)

Telefoane Nokia și pe Android
Nokia a lansat ieri la MWC 2017 și o serie de trei smartphone-uri pe Android, Nokia 6, Nokia 5 și Nokia 3, la prețuri convenabile.
Din comunicat:

Nokia 6, la nivel global – combină producţia de calitate superioară şi designul distinct cu o soluţie audio inovatoare şi un ecran Full HD de 5,5″ impresionant de strălucitor şi de plin de culoare. Nokia 6 furnizează o experienţă smartphone cu adevărat premium. Corpul monobloc al dispozitivului este croit din blocuri compacte de aluminiu seria 6000. Amplificatorul audio inteligent cu difuzoare duale permite consumatorilor să asculte sunetele joase la un nivel mai profund, cu o claritate fără egal, în timp ce soluţia Dolby Atmos oferă o experienţă de entertainment care cucereşte. Disponibil în patru culori – Matte Black, Silver, Tempered Blue şi Copper – noul Nokia 6 se va vinde în magazine la un preţ mediu global de 229 euro.

Nokia 6_range

Nokia 6 Arte Black Limited Edition – Vârful portofoliului Nokia 6 la nivel mondial este modelul Nokia 6 Arte Black Limited Edition. Acesta dispune de capacitate de stocare date de 64GB şi de 4GB de RAM și reuneşte cele mai bune caracteristici ale familiei Nokia 6, într-o carcasă negru metalizat surprinzător şi se va vinde la un preţ global mediu de 299 euro.

Nokia 5 – un smartphone zvelt şi elegant care se „cuibăreşte” în mâna utilizatorului. Nokia 5 a fost construit, cu precizie, din blocuri compacte de aluminiu seria 6000 pentru a se crea o carcasă perfectă care înconjoară ecranul laminat Corning Gorilla Glass IPS HD de 5,2 ţoli. Dotat cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 430 şi procesorul grafic Qualcomm Adreno 505, Nokia 5 dispune de integritate structurală robustă, atenţie la detalii şi calitatea unui dispozitiv de top pentru oricine. Disponibil în patru culori, Matte Black, Silver, Tempered Blue şi Copper, dispozitivul Nokia 5 va fi vândut la preţul mediu global de 189 euro.

Nokia 3 – un nou smartphone impresionant, proiectat pentru a furniza o experienţă deosebită şi o valoare fără precedent. Cu un cadru construit cu precizie dintr-o singură bucată de aluminiu, un ecran sculptat şi laminat Corning Gorilla Glass de 5 ţoli şi dispunând de camere foto perfect integrate, cu deschidere largă, de 8MP (frontală şi dorsală), Nokia 3 ascunde o experienţă smartphone de calitate cu adevărat premium în cadrul formei sale compacte şi elegante. Disponibil în patru culori distincte, Silver White, Matte Black, Tempered Blue and Copper White, dispozitivul Nokia 3 se va vinde la un preţ global mediu de 139 euro.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Chiar daca o sa scoata si 10 astfel de modele, tot nu cred ca se compara cu ceea ce era odinioara. Poate am fost eu prea ghinionista, insa la mine, tot ce a insemnat tehnologie noua, a inceput imediat dupa achizitie sa-mi faca probleme.

Adaugă comentariu