cascada bigar coca cola (2)

Update: o parte din roca de susținere a cascadei s-a prăbușit azi, 07 iunie 2021. Cascada își va reveni, natura realcătuiește permanent locurile magnifice.

Cascada Bigăr a devenit mai cunoscută în România după ce un site internațional de topuri geografice a plasat-o pe locul întâi între cele mai interesante din lume.

Ați văzut-o probabil în nenumărate fotografii apoi. Nu e foarte mare, dar natura s-a jucat interesant. Șuvoaiele de apă cad peste stâncile acoperite de mușchi verde și pare foarte potrivită ca decor pentru un film fantastic de tip young adults.

cascada bigar coca cola inaugurare platforma

Așadar, cascada Bigăr cere să o fotografiezi și e o minune că până acum nu și-a spart nimeni capul și nu și-a rupt niciun turist picioarele; pentru a prinde cel mai bun cadru, trebuia să cobori o râpă mergând pe pietre umede și alunecoase.

De săptămâna trecută, poate fi fotografiată și vizitată în siguranță după finalizarea amenajărilor turistice.
Povestea:

Cu câțiva ani în urmă, trei colegi de la Coca-Cola Timișoara au ajuns în zonă. Le-a venit ideea unei amenajări turistice a cascadei, care să nu compromită peisajul dar să așureze accesul.

Coca-Cola HBC România are de mai mulți ani un program CSR (După Noi) și amenajarea traseului din jurul cascadei a fost aprobat.
Finalizarea proiectului a durat trei ani, dintre care doi pentru proiectare și aprobări, cascada fiind într-un parc național.
Bugetul inițial, de 7000 de euro, a crescut pe măsură ce proiectul înainta de 20 de ori, până la 140.000 de euro, pentru că nu doar calea de acces la cascada Bigăr a fost construită, ci un întreg traseu turistic.
Plus că treaba pare temeinică: structură metalică zincată, lemn solid tratat serios pentru a rezista la umezeală.

cascada bigar coca cola

Drumul spre grota și izbucul Bigăr:

cascada bigar drumul spre grota si izbuc cascada bigar grota cascada bigar izbuc

bigar amenajare coca-cola

Coca-Cola HBC România a primit sprijin pentru proiect de la Asociaţia ViitorPlus,  compania CON-A (constructor), Primăria Bozovici şi  Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşnița.

Inaugurare platforma bigar coca cola
Inaugurarea amenajării Bigăr. De la dreapta la stânga: CEO Coca-Cola România, șefa Asociației ViitorPlus, primarul localității Bozovici și directorul parcului național.

Altfel, toată zona de la sud-vest de Reșița și Anina până la Dunăre merită vizitată. Am mai scris anul trecut despre asta, poți citi aici.

3 Comments

  1. Dar ceva parcare au facut in zona ? Ca e o aventura sa iti lasi masina in apropiere…. Drumul e ingust ca naiba si daca ai „noroc” sa vina cineva in excursie organizata acolo, sunt de ajuns 2 autobuze sa nu ai loc deloc de parcare.

  2. Aunt de loc din Drobeta si cred ca am fost de vreo 5 ori la cascada, ultima data, cred ca acum vreo 5 ani. Am fost de mai multe ori pentru ca atat o laudam incat prieteni/cunostiinte din alte zone voiau sa vada minunatia.
    Nu am mai fost de 5 ani pentru ca m-am mutat in Bucuresti si drumul meu nu mai este catre Timisoara.
    Dar acum ca totul este mai turist friendly o sa trec sa admir imbunatatirile.

  3. Da, a fost amenajată și o parcare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close