Închide

Ce vrei să cauți?

Și peste 50 de ani, strănepoții tăi îți vor vedea numele la Teatrul G35

chris simion mercurian g35
chris simion mercurian g35

Ne pică sub ochi o mulțime de cereri de donație, unele dramatice, de pildă pentru copii atât de săraci încât n-au pantofi să meargă la școală sau pentru oameni bolnavi a căror supraviețuire depinde de bunăvoința societății.

De data asta, îți propun să donăm pentru o cauză fericită: construcția de la zero a unui teatru.

Anul trecut, scriitoarea și regizoarea Chris Simion-Mercurian (foto) a vândut casa moștenire de la bunica și a cumpărat un teren pe Calea Griviței 35.

Locul arată așa:

teatru g35 inainte de constructie

Visul ei: să construiască un teatru. I-a ales și un nume: G35.

Terenul există, proiectul arhitectural și aprobările pentru construcție de asemenea.
Anul viitor ar putea fi turnată fundația, dar pentru construcția teatrului este nevoie de 1 milion de euro.

Pentru a aduna această sumă, a fost creată Asociația Culturală „Grivița 53”. Prin statutul asociației destinația culturala a spațiului nu va putea fi schimbată niciodată.
Inițiatorii Teatrului G35 speră să îl construiască, așa cum a fost durat și Ateneul Român: adunând leu cu leu de la români.

Cum poți sprijini ridicarea Teatrului G35

Donație prin SMS la numărul scurt 8833, în valoare de 2 euro. 500.000 de astfel de sms-uri sunt de ajuns pentru ca teatrul să fie finalizat.
SMS-ul tău poate conține un mesaj de încurajare pentru inițiatorii proiectului. Toate textele mesajelor vor apărea în cartea teatrului care va fi publicată la inaugurare.

Poți cumpăra cărămizi de pe site-ul grivita53.ro. O cărămidă valorează 253 de lei.
Numele fiecărui donator rămâne inscripționat pe peretele real din foaierul teatrului atunci când va fi gata, adică peste trei ani.
Poți să mai cumperi scaune, trepte, ferestre.  Pe toate aceste obiecte va fi trecut numele donatorului, care devine co-fondator al proiectului.

Pe lângă Chris Simion-Mercurian, membri fondatori ai Asociației „Grivița 53” sunt: Marian Râlea, George Ivașcu, Anghel Damian și Tiberiu Mercurian.

Lor li s-au alăturat în calitate de co-fondatori și ambasadori G53 numeroase personalități din breasla: Oana Pellea, Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Vlad Logigan, Marius Manole, Adrian Titieni, Lia Bugnar și altii, cât și din alte domenii: Pascal Bruckner, Alexandru Tomescu, Mihai Covaliu, Alex Găvan.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu