Dincolo de finanțare, un start-up poate primi și un altfel de sprijin prețios: o companie mare să-l recomande și să-i asigure accesul la tehnologii și la clienți semnificativi.
SAP, gigantul german lider în soluții e-business, procedează în felul acesta. Viitorologii și thinking designerii săi stabilesc tendințele în ecosistemul digital, aleg startup-uri care promit și le sprijină.

La început de septembrie, SAP a selectat zece startup-uri B2B pe care le-a inclus în acceleratorul SAP.iO Foundry powered by Techstars, în Berlin. În decembrie, după trei luni, li se va stabili evoluția.

SAP startup berlin

Dau link-urile celor zece startup-uri aici, utile poate pentru antreprenorii care vor să se documenteze asupra tendințelor:

Cum să testezi un clip video 
Unul dintre aceste startup-uri mi-a atras atenția: RefineAI.
Să produci clipuri video de promovare este costisitor și nu știi dacă va avea succes înainte de a-l publica online. Sunt secvențe care îl pot transforma într-un viral, altele care plictisesc teribil.
Bharat Krish a fost vicepreședinte la HBO Latin America și director media la NBC Universal înainte de a deveni CEO RefineAI. Cunoaște deci bine business-ul video.

refineai test video content

Sistemul de inteligență artificială pe care l-a construit permite testarea online, real time, cu acuratețe de aproape 80% în acest stadiu beta, pe grupuri targetate, a conținutului video.
Sunt detectate șapte tipuri de emoție (de la încântare, la furie).
Cum funcționează, vezi în acest clip video:

Iar dacă ești producător video, poți testa gratuit RefineAI, aici.

De câte ori apare logo-ul tău într-un material video, să zicem un meci de fotbal? Dar logo-ul concurenței?

La SAP Innovation Center din Potsdam am testat o altă soluție foarte utilă în media și advertising.
Bazată pe Leonardo Machine Learning, aplicația monitorizează rapid de câte ori apare un logo selectat în materialele video (TV sau online).
Acest tip de monitorizare, făcută acum manual, durează mult și poate fi inexactă.

SAP innovation center

Aplicația SAP livrează rezultatele în timp real și exact.
Aici poți vedea un clip video explicativ.
(va urma)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close