Dacă ai muncit din greu pentru a avea o locuință care să arate bine, ar fi păcat să instalezi un aparat de aer condiționat inestetic, cu aspect nu tocmai reușit, potrivit mai degrabă unui depozit. Și sunt multe altfel de aparate pe piață.

Dincolo de performanțele tehnice (vorbim imediat despre, pentru că sunt remarcabile), aparatul de aer condiționat Daikin Emura iese din rând prin trei calități deosebite: designul premiat, funcția suplimentară de purificare a aerului și funcționarea inteligentă, bazată pe senzori.

Câștigător al premiului Red Dot Design
Aparatul de aer condiționat Daikin Emura a câștigat în 2014 cel mai important premiu internațional de design pentru electronice, Red Dot, la Essen, în Germania. Altfel spus, este considerat de specialiști independenți cel mai estetic, elegant și bine realizat astfel de aparat.
Conceput, desenat și fabricat în Europa pentru locuințele europene, Daikin Emura este suplu, aerodinamic și are curburi elegante.
Vine în două culori, la alegere, în funcție de mediul în care va fi instalat: alb mat și argintiu.

Filtru sofisticat și eficient de purificare a aerului
Mai ales în orașe (și mai ales dacă apartamentul tău este situat pe o stradă intens circulată), funcția de purificare a aerului este importantă, nu numai pentru confort, ci mai ales pentru sănătate (cazurile de astm la copii cresc de la an la an).
Daikin Emura curăță aerul printr-un sistem sofisticat, bazat pe filtrul de purificare fotocatalitic din apatit de titan plus filtru de argint. Captează particulele de praf și polen, acarienii, elimină mirosurile și inhibă reproducerea bacteriilor, virusurilor și microbilor.

Mai întâi aerul este circulat prin filtrul de purificare fotocatalitic din apatit de titan. Acesta este compus dintr-un strat de hidroxiapatit de calciu care absoarbe bacteriile, virușii, amoniacul, oxidul de azot și alte substanțe periculoase. Oxidului de titan generează radicali de hidroxil care dizolvă substanțele absorbite în apă.
La rândul său, filtrul de argint reține alergeni precum polenul și acarienii, în proporție de 99% sau mai mult.

Flux de aer 3D, pentru climatizare uniformă
Proiectanții Daikin Emura au gândit o distribuție a aerului multidirecțională, pe verticală și orizontală. Astfel, temperatura obținută devine uniformă în orice colț al încăperii.
Atunci când răcește, fluxul de aer este direcționat mai ales orizontal, pentru a nu incomoda, iar când încălzește, aerul este îndreptat în principal spre podea.
Setat pe modul „noapte”, economiseşte energia prin prevenirea supraîncălzirii şi suprarăcirii ambianței.

Simte când oamenii sunt în cameră
Senzorii Daikin Emura au grijă ca aparatul să nu funcționeze fără rost și să nu-i incomodeze pe locatari.
Un ochi inteligent „vede” locul unde se află oamenii în încăpere și redirecționează fluxul de aer astfel încât să nu-i deranjeze.
De asemenea, dacă în încăpere nu se mai află oameni, după 20 de minute aparatul trece pe modul de economisire energie – funcționează la minimum, dar repornește imediat când intră cineva.

Foarte silențios: 19dBA
Acest aparat de aer condiționat funcționează fără zgomot aproape. Nivelul maxim înregistrat este de 19 decibeli. Spre comparație, un frigider modern produce, când funcționează, aproximativ 50 de decibeli.

Îl programezi din orice loc te-ai afla
Daikin a lansat o aplicație mobilă pentru Android și iPhone. Printr-un  adaptor Wi-Fi suplimentar, poți programa, de pe smartphone, aparatul de aer condiționat. De pildă, când te afli pe drum, într-o zi caniculară, îl pornești astfel ca atunci când ajungi acasă să găsești temperatura dorită.

Potrivit pentru orice anotimp
Spuneam că ne-am obișnuit să folosim aerul condiționat doar în zilele caniculare. Daikin Emura este potrivit însă și pentru serile răcoroase de toamnă/primăvară, când simțim nevoia de câteva grade în plus. Mai ales că, să nu uităm, purifică și aerul, iar ca eficiență sezonieră are valori de până la A+++.

Agent frigorific eficient, R-32
Regulamentele europene interzic, din 2025, utilizarea unor agenți frigorifici actuali care contribuie la încălzirea globală.
Daikin aplică aceste regulamente în Europa din 2013, în avans, folosind pentru aparatele sale de aer condiționat, inclusiv pentru Emura, agentul frigorific R-32 în formă pură.
Avantajele R-32 sunt clare: eficiența energetică a aparatului de aer condiționat crește, impactul asupra mediului este redus, siguranța este mai bună.

Preț și cum îl comanzi
Lista de distribuitori o găsești aici. E indicat să te consulți mai întâi cu specialiștii distribuitorilor Daikin, care îți vor prezenta cele potrivite soluții, în funcție de locuința ta.

Preț Daikin Emura: de la 3.900 lei (TVA inclus, 7000 BTU / 2 kW)

Pe aceeași temă, citește și despre aparatul de aer condiționat Daikin Ururu Sarara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close