Gabriela Lungu, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi români în comunicarea creativă, a lansat WINGS | Creative Leadership Lab – un laborator nomad care zboară peste tot în lume pentru a lucra cu profesioniştii şi organizaţiile cu potenţial din industriile creative şi a le oferi suport.

WINGS îşi propune să facă mult mai accesibilă dezvoltarea profesioniştilor în zona de leadership creativ şi să acopere o nevoie a pieţei la nivel internaţional. Posibilităţile disponibile în prezent pentru firmele din industriile creative care vor să-şi transforme cei mai buni profesionişti în lideri creativi sunt reduse.
Oferta specifică pentru industriile creative e concentrată în doar câteva metropole, programele sunt în general de lungă durată (ceea ce presupune uneori mult timp petrecut în afară companiei) şi de cele mai multe ori foarte costisitoare.
Consecinţă este că puţini dintre cei care sunt în roluri de conducere în industriile creative au o pregătire reală pentru acest lucru – cu efecte negative asupra întregului domeniu. Training-ul ajunge să fie rezervat doar celor foarte seniori, de la vârful organizaţiilor mari care îşi pot permite costurile, sau se întâmplă de multe ori prea târziu în cursul carierei, când deja au fost sesizate anumite probleme.

WINGS vine cu o soluţie nouă – sesiuni practice, interactive, scurte şi eficiente, bazate pe nevoile specifice ale profesioniştilor creativi (în sensul mai larg, nu doar cei din agenţiile de publicitate, ci şi din marketing, PR, digital, media etc.), desfăşurate chiar acolo unde lucrează aceştia.
Încă din perioada de pre-lansare, WINGS a zburat în India, Germania, Cehia şi Austria pentru a lucra cu profesionişti în comunicare locali, iar până la finalul anului va merge în Marea Britanie, Spania, precum şi în România.

Identitatea vizuală a WINGS a fost realizată de designerul român specialist în lettering şi typography Bianca Dumitraşcu.
„Colaborarea cu Gabriela m-a ajutat să înţeleg mult mai bine personalitatea şi nevoile brandului. Am căutat reprezentări grafice ale entuziasmului creativ prin dinamismul elementelor şi culorilor. Un brand viu, modular şi plin de energie“ – explică Bianca.

Toate informaţiile despre WINGS, de la servicii şi până la metodă, pot fi găsite pe site-ul wings-lab.com.
„Există o mare nevoie pentru ceea ce oferă WINGS; în cele mai multe firme din industrie (nu doar în România, ci peste tot în lume), din lipsa de timp şi nu numai, nu se ocupă nimeni de formarea oamenilor cu potenţial şi de transformarea lor în lideri creativi; efectele lipsei de leadership real le resimţim mulţi dintre noi în firmele pentru care lucrăm că angajaţi sau colaboratori.
În plus, fără creativitate în abordarea proiectelor este foarte greu azi, în peisajul aşa de aglomerat al comunicării, să ajungi în mod eficient la rezultate.
Îmbinarea celor două – creativitate şi leadership – e nu doar pasiunea mea, dar şi ceea ce m-a ajutat să progresez în carieră, şi mă bucur foarte tare să lansez acest proiect pentru a împărtăşi în mod structurat ceea ce ştiu.“  – declară Gabriela Lungu, fondator WINGS | Creative Leadership Lab.

Gabriela are peste 20 de ani de experienţă în industria de marketing şi comunicare şi 13 ani de leadership creativ. De aproape 5 ani lucrează în străinătate, mai întâi în Londra şi apoi în Praga, pentru firme internaţionale de renume, în roluri de senior management cu responsabilităţi de coordonare europeană.
Înainte de plecarea din România, Gabriela a fondat şi a transformat într-un succes internaţional agenţia creativă de PR THE PRACTICE.
Primii 10 ani din carieră i-a petrecut în grupul Ogilvy, unde a urcat toate treptele ierarhice, de la junior creative la senior management.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close