Închide

Ce vrei să cauți?

Bell și Safran proiectează un taxi aerian cu decolare, aterizare verticală

Doi giganți tehnologici au anunțat că lucrează împreună la dezvoltarea de sisteme de propulsie electrice hibride pentru viitoarele taxiuri aeriene cu sisteme de decolare și aterizare verticală.
Anunțul este însoțit de o ilustrație a unui prototip de Bell Air Taxi:

bell safran

Bell Helicopter, o companie a Textron Inc. , a anunțat în cadrul Conferinței internaționale ”Viitorul Transporturilor”, desfășurată la Koln, un nou parteneriat cu Safran pentru dezvoltarea unor sisteme inovatoare de propulsie electrice hibride pentru a sprijini conceptul de aeronave Bell cu decolare și aterizare verticală (VTOL – Vertical Take-Off and Landing).

„Bell deschide paradigma către o nouă eră a zborului, în care avantajele aviației sunt accesibile mai multor persoane, în mai multe locuri”, a declarat în cadrul conferinței Scott Drennan, Directorul pentru Inovare din cadrul Bell.
„Acest anunț este un alt mijloc prin care demonstrăm angajamentul nostru de a asigura transportul de persoane și logistică în moduri noi, inovatoare și mai eficiente; munca noastră cu Safran este un punct istoric de referință pentru viitoarele soluții de transport”.

În ultimii ani, echipele de inovare Safran au explorat potențialul soluțiilor hibride pentru viitoarele sisteme de propulsie. Viziunea comună a Bell și Safran pentru aeronavele electrice și hibride este să se angajeze în scopul implementării cu succes a sistemelor Bell Air Taxis și a viitoarelor sisteme de mobilitate la cerere.

„Datorită unei strategii de dezvoltare a tehnologiei pe termen lung desfășurată în cadrul grupului Safran, putem astăzi să oferim companiei Bell soluțiile hibride de energie electrică pentru produsele lor de generație următoare”, a declarat Stéphane Cueille, prim-vicepreședinte executiv pentru cercetare, tehnologie și inovare din cadrul Safran.

În cadrul acestei colaborări, Bell va conduce activitatea de proiectare, dezvoltare și producție de sisteme VTOL, iar Safran își va aduce expertiza tehnică în dezvoltarea unui sistem de propulsie inovator.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu