lentile ochelari

Testez vara aceasta o nouă generație de lentile pentru ochelari, Transitions, probabil cea mai evoluată din lume acum, produsă de Essilor, companie cu un buget anual de 200 de milioane de euro pentru cercetare-dezvoltare în domeniul opticii medicale.
Essilor Transitions sunt lentile fotocromatice (heliomate) – se ajustează de la incolor la colorat și protejează ochii, în funcție de intensitatea luminii, atât în aer liber cât și la interior.
De ce e important că „lucrează” și la interior?
Stăm mult cu ochii ațintiți în ecranul computerului și al telefonului, ne uităm la televizoare cu ecrane LED. Toate aceste display-uri emit un spectru de lumină albastru-violet periculoasă pentru sănătatea retinei.
Lentilele Transitions ne protejează ochii de această lumină și, de asemenea, de radiațiile ultraviolete ale soarelui.

Aceste lentile, inteligente, se întunecă și își schimbă culoarea pentru că sunt fabricate din coloranți unici stratificați, alcătuiți din molecule pe bază de carbon, care se modifică în mod constant și se recalibrează, ca răspuns la schimbările în lumină din jur.
Când lentilele sunt expuse la lumina UV, legăturile dintre molecule se ajustează și se schimbă pentru a întuneca obiectivul.
Când expunerea la lumină scade, legăturile moleculare revin la forma lor anterioară și lentila redevine incoloră, explică Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.

Lentilele Transitions sunt mult mai sensibile la lumina solară indirectă, datorită tehnologiei tehnologiei Chromea7, astfel că sunt potrivite și pentru șoferi.
(Ați auzit probabil de efectul squinting – „orbire” pentru moment, descris ca fiind o iritare a vederii simțită de conducătorul auto când soarele îi apare brusc în parbriz și închide instinctiv ochii sau înclină capul, ceea ce înseamnă risc în trafic.)

lentile fotocromatice heliomate

Culorile și efectele moderne (tip oglindă) fac ca aceste lentile să se potrivească oricărui stil de viață, indiferent de vârstă.
Lentilele Transitions pot fi găsite în opticile partenere în următoarele game: Transitions® Signature® VII, care oferă până la de 3 ori mai multă protecţie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu până la de 5x mai multă protecţie decât lentilele standard, Transitions® VANTAGE, singurele lentile de zi cu polarizare variabilă; lentilele FLASH TO MIRROR activate de Transitions®, care oferă un efect ușor de oglindă modern și Transitions® DRIVEWEAR®, lentile de soare adaptabile pentru condus.
Opticianul va recomanda lentila potrivită, în funcție de activitățile principale.

Avantajul lentilelor Transitions este evident: ai o singură pereche de ochelari și pentru afară, și pentru interior, pentru condus, dar și pentru lucrul la computer, de vedere și de soare în același timp.

Studii Essilor: 82% din strălucirile luminoase de afară deranjează pe timp de zi, 73% dintre persoane au ochii sensibili la lumină și 60% dintre persoane acuză o oboseală a vederii la sfârșitul zilei.

Voucher pentru vara aceasta: până pe 31 iulie, ai discount la cumpărarea lentilelor Transitions, detalii aici.


Despre Essilor
Lider mondial în rândul companiilor producătoare de lentile de ochelari, Essilor are ca mărci înregistrate Varilux, Crizal, Transitions, Eyezen, Xperio. De asemenea, Essilor dezvoltă și comercializează echipament, instrumente și servicii pentru profesioniștii din domeniul îngrijirii oculare.
Essilor are 61,000 de angajați în întreaga lume. Produsele sale sunt vândute în peste 100 de țări, iar compania deține 32 de fabrici, 490 de laboratoare și unități de șlefuire a lentilelor, precum și cinci centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close