Am mers prin București cu noul smartphone LG G7 ThinQ, flagship-ul producătorului coreean, și i-am testat camera.
Am ales 12 instantanee care povestesc despre capitala României în vara anului 2018.
(Fotografiile nu au fost prelucrate, în afară de redimensionarea necesară online.)

1. Piața Universității, sâmbătă în zori, când clădirile prind primele raze ale soarelui și numeri trecătorii pe degete.

smartphone

LG G7 ThinQ

Camera foto principală a smartphone-ul LG G7 ThinQ este duală: 16 MP (f/1,6) și 16 MP (f/1.9). Mi-a plăcut modul foto wide angle, dedicat peisajelor, datorită căruia poți prinde cadre largi. Funcție deosebit de utilă în călătorii.
Schimbarea modului foto din portret în peisaj (wide angle) și invers se face rapid prin simpla selectare a icon-ului respectiv pe ecran.

smartphone

2. Fântâna Sărindar, Calea Victoriei, colț cu bulevardul  Elisabeta. Pe locul ei s-a aflat o biserică ctitorită de Matei Basarab. Năruită de cutremure, Biserica Sărindar a fost demolată la 1890.

LG G7 ThinQ

Pe modul manual descoperim la LG G7 ThinQ funcția Graphy preinstalată. Un click pe ecran și se afișează opțiuni de fotografiere gen strada, oameni, amurg, cer înstelat, peisaj etc.

3. Podul mare din Parcul Cișmigiu. Amenajarea acestei grădini publice a început în 1847.

4. Un platan secular din Cișmigiu. Cred că are multe povești să spună.

Camera foto a LG G7 ThinQ lucrează cu logaritmi de Inteligență Artificială (AI). Recunoaște 19 categorii de subiecte foto: portret, animale, alimente, răsărit, flori, apus, copii etc și stabilește automat cele mai potrivite setări foto. Sugerează suplimentar, prin afișarea unor ferestre, patru moduri de fotografiere din care putem selecta, dacă nu suntem mulțumiți de setările AI.
Exemplu: LG G7 a identificat obiectul drept „floare” și și-a făcut setările potrivite:

AI

5. Monumentul Holocaustului de pe malul Dâmboviței. La răsărit, soarele recompune în umbre, în fiecare dimineață senină, Steaua lui David.

Mi-a plăcut funcția Live Photo: camera înregistrează video 3 secunde la fiecare cadru foto: 1 secundă înainte de a apăsa pe declanșator, 1 secundă când faci fotografia și o secundă după.
Astfel, câștigi cadre interesante în anumite situații, de pildă la petreceri sau evenimente.
Un exemplu – am fotografiat o floare și în acel moment a apărut un păianjen:

6. Pescari pe Dâmbovița, dimineața, în apropiere de Piața Națiunilor Unite. Nu am observat să fi prins ceva, dar oamenii păreau perseverenți.

LG G7 ThinQ

raul Dâmbovița București

În modul portret al camerei foto LG G7 ThinQ avem posibilitatea să reglăm de pe display cât de blurat să fie peisajul din spatele personajului fotografiat.

7. Intrarea pentru public a Palatului de Justiție. Piatra de temelie a clădirii a fost pusă de Regele Carol I la 1890.

lg g7 thinq

Din camera foto poți lansa și aplicația Google Lens, preinstalată. Eu o folosesc pentru a salva numere de telefon de pe cărți de vizită, dar Lens știe să facă mult mai multe.

8. O mamă face sport dimineața, împreună cu copilul, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, fost IOR. Unii sunt de părere că e cel mai frumos parc din București. Este un dar al naturii. În anii 1960-1970, municipalitatea desenase niște viitoare blocuri aici, dar terenul s-a dovedit prea mlăștinos pentru a suporta construcții, astfel că de voie, de nevoie a apărut un parc în loc de betoane.

LG G7 ThinQ

La înregistrarea video, ai la îndemână modul Cine Video prin care poți selecta o zonă anume din imagine în care să faci zoom out/in. Găsești și niște filtre de imagine, corespunzătoare cinema-ului, de exemplu Documentar, Romantic, Drama, Melodrama, Istoric, Summer Blockbuster.

9. Calul din Parcul IOR, locul de reuniune a locuitorilor din zonă la revelioanele în aer liber.

LG G7 ThinQ

Sunetul la înregistrările video cu LG G7 ThinQ este Hi-Fi.

10. Relaxare după o tură cu bicicletele în parc.

LG G7 ThinQ

Putem să ne jucăm și cu modul Flash Jump-Cut. Fotografii sunt trase automat în serie, la interval de câteva secunde și LG G7 ThinQ le montează apoi într-un GIF.

11. O familie de lebede.

LG G7 ThinQ

Poți obține un GIF, la fel e simplu și automat, și prin selectarea fotografiilor și clipurilor video dintr-un album. Stabilești ordinea imaginilor, viteza și dai save.

12Puii sunt ca în poveste: cenușii și cam urâței. Dar până la iarnă vor fi aidoma părinților.

LG G7 ThinQ

Marea surpriză la LG G7 ThinQ este sistemul audio. Carcasa smartphone-ului funcționează ca o cutie de rezonață pentru  difuzorul DTS-X. Redă și fișiere FLAC.
Dar despre sunet și celelalte caracteristici, într-un episod viitor.
(va urma)

2 Comments

  1. Misto!
    Dar nu pot sa nu remarc, Bucurestiul e frumos fara bucuresteni (din seria Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita de romani).

  2. Foarte frumoase pozele! Sa mai faci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close