Cu ani în urmă, la Berlin, la finalul unui eveniment, fusesem invitați la un club la modă de pe malul râului Spree.
A fost cam plictisitor – lume care conversa reținut, cu un pahar colorat în mână, pe fondul unor melodii de plajă. Mai distractivă ar fi fost, mă gândeam, o berărie de cartier.

Dar pe la zece seara, clubul a sărit în aer: un DJ sârb a pus să urle în boxe manele balcanice (scuzați pleonasmul). Parcă un puternic drog psihedelic, invizibil, incolor și inodor ar fi fost pulverizat peste mulțime – chiote și dansuri dezinhibate. Berlinezii din club uitaseră că sunt nemți, incitați de ritmurile exotice.

Manelele (la origine, cântece orientale sosite în țările române de prin fanarele Istanbulului, în secolele XVI-XIX, cu texte benigne vorbind de focul dragostei – oarecum echivalentul local al serendei vestice ) ne-au cam cotropit astăzi (au milioane de fani) și vin cu texte cumplite despre bani nemunciți cu duiumul, dușmani șamd.
Balsam pentru ratați, îndemn la șmecherie pentru mulți.

Dă-le însă oamenilor alternativă și va ieși un eveniment memorabil.
Povestea, carevasăzică alternativa la manea:
Recentul Oper Air Blues Festival de la Brezoi-Vâlcea:

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour

Festivalul a avut cel mai divers public pe care l-am întâlnit la un eveniment de muzică.
Au venit, în poiana înconjurată de munți (minunat loc), copii, seniori aflați „la băi”, motocicliști cu cizme și geci de piele, hipsteri de Vama Veche, localnici, turiști străini.
Oameni care au închiriat vile pe malul Oltului și alții care au dormit la corturi pe terenul de fotbal al localității transformat în camping.
Muzica a fost pentru toți; blues-ul nu e revendicativ (trupele nu sparg chitare pe scenă), ci spune povești. E zen. Lasă grijile și frustrările, ia partea frumoasă a vieții, bucură-te.
Led Zeppelin, reinterpretat adesea pe scena festivalului, e un exemplu bun al genului.

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour
De la seniori…

 

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour
… la copii fericiți
Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour
Vârsta e doar o cifră când e vorba de dans.
Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour
Fiind un festival relaxat, artiștii au coborât adesea în mijlocul spectatorilor.
carrefour
Trupele au urcat pe scenă până după miezul nopții.

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour
Aer tare de munte, trupă după trupă pe scenă. Patru zile și trei nopți de muzică. Nu se poate festival fără de-ale gurii.
Carrefour, sponsor al Open Air Food Festival, s-a ocupat de problemă, dar nu oricum, ci organizat, pe baza noul său concept street food Chef & Friends. Live Food Fest.
„Power play” la Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour s-au dovedit track-urile street food „Say Cheese” și „Burger”.
Ciprian Ogarcă, câştigătorul MasterChef România, a creat niște fabuloase sandwich-uri grill cu brânză fină, tăvălită în pesto și salsa preparate din ingrediente locale, vâlcene.

Cheese

Pe partea de burgeri, mi-a plăcut cel cu sos de sfeclă roșie care aromatiza discret și plăcut carnea făcută exact cât trebuie:

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour

Chef & Friends. Live Food Fest by Carrefour

Prețurile? Decente, sub cele, de multe ori piperate, de la alte evenimente street food.

N-ai apucat să mergi la Open Air Blues Festival Brezoi?
Nu-i nimic.
Vara asta vei avea ocazia să testezi Chef & Friends. Live Food Fest și la alte evenimente culturale la care Carrefour este partener în toată țara.
Mergi unde vezi semnul acesta:

alimente bio

Te vei delecta gourmet cu produse bio, de proveniență locală (legume, carne de vită și de pui), certificate prin Filiera Calității.


(foto: o parte din imaginile cu publicul de la festival sunt realizate de fotograful Ioan Ciobotaru, căruia îi mulțumesc pentru generozitate.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close