jurat enescu

Asculți (online sau live în sală) interpretările tinerilor muzicieni care au venit la Concursul Internațional George Enescu și le dai note pe smartphone. Apoi, notele tale sunt comparate cu ale juriului concursului. Dacă te dovedești priceput în aprecieri, ești răsplătit cu puncte și premii.
Așa funcționează interesanta aplicație pentru mobil Jurat Enescu, lansată zilele trecute.

Cum poți testa aplicația Jurat Enescu
Deschizi pe smartphone App Store sau Google Play, dai căutare „Jurat Enescu” și descarci aplicația. Te înregistrezi.
Intri pe site-ul Concursului Enescu, la secțiunea Program și vezi orele și sala în care muzicienii intra în concurs.

jurat enescu
De aici, ai două posibilități:
1. Fie mergi la Ateneu sau la Universitatea de Muzică (ai intrare liberă la toate etapele Concursului Enescu 2018, inclusiv la Galele Finale cu orchestră). Asculți pe viu interpretările și dai note concurenților.
2. Dacă nu ești în București sau nu poți merge la sala de concerte, deschizi live-ul Concursului Enescu. Asculți la boxe sau căști și dai note.

Aplicația compară selecția făcută de fiecare utilizator cu cea făcută de juriu. Utilizatorii primesc puncte pentru numărul de candidați aleși pentru etapa următoare, care corespund cu cei din lista juriului. Pentru finală, este punctată și ordinea corectă a premiaților. Utilizatorii care primesc cele mai multe puncte vor primi diplome de Jurat Ucenic, o invitație la un cocktail cu membrii juriului și bilete la Festivalul George Enescu de anul viitor.

concurs George Enescu 2018

Ne dorim să încurajăm ascultarea critică, urmărirea concurenților în mai multe etape, nu numai în finală, să împărtășim bucuria descoperirii talentelor. Sperăm ca astfel să contribuim și la înțelegerea mai profundă a demersului artiștilor și la creșterea respectului pentru efortul lor. Performanța nu vine numai dintr-un recital reușit, ci din anduranță în concurs, disciplină, tehnică, expresivitate. Prin abordarea aceasta, la limita jocului, sperăm să facilităm aprecierea muzicii și apropierea de arta interpretării  – spune Mihai Constantinescu, directorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

Aplicația Jurat Enescu completează canalul Youtube „Ce auzim când ascultăm muzică” (click) lansat cu participarea actorului Marius Manole și a muzicianului Paul Ilea, cu ocazia Concursului Enescu.

Ediția din 2018 a Concursului Internațional George Enescu (se încheie pe 23 septembrie) a înregistrat un număr record de tineri artiști. S-au înscris 400 de tineri muzicieni, din 46 de țări de pe cinci continente, în creștere cu 26% față de ediția anterioară.

(cover photo: Andrei Gîndac)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close