Închide

Ce vrei să cauți?

Google la 20 de ani: cum arăta garajul în care a fost primul său birou

Azi, 27 septembrie, Google sărbătorește 20 de ani, ocazie cu care ne invită la o călătorie în timp; o vizită virtuală în Street View în garajul în care a funcționat primul birou Google.
Biroul a fost reconstruit astfel încât să arate aproape exact ca acum 20 de ani, în septembrie 1998, când fondatorii Google Sergey Brin și Larry Page au deschis primul birou al companiei în garajul lui Susan Wojcicki (în prezent CEO YouTube), de pe Santa Margarita 232, Menlo Park, California, Statele Unite.

Un scurt ghid de vizitare
Odată ce intri pe ușa laterală a garajului, vei observa o masă cu picioare galbene pe care se află un monitor CRT, pe ecranului căruia este deschisă una dintre primele variante ale paginii de căutare Google. Plus o mașină de spălat și un uscător de rufe, de care Larry și Sergey erau foarte încântați.

În celălalt capăt al holului se află un dormitor, care acum 20 de ani juca rolul de „sediu central”, iar înauntru se găsește o tablă pe care scrie “Google’s Worldwide Headquarters”.
Pe o altă tablă se poate vedea logo-ul Google din 1988. Mai mult, vizitatorii vor putea descoperi în garajul Google de pe Street View câteva „secrete”: 20 de piese din istoria companiei, de la prototipul ochelarilor Google la scaunul original al lui Larry.
Pentru asta trebuie să găsești ușa secretă care face legătura cu lumea paralelă unde sunt plasate aceste 20 de piese.

Mai multe detalii în blogpost-ul Google: https://goo.gl/mto4QM

Cei care sunt interesați să vadă cum arăta exact acest spațiul în 1998 o pot face aici, în acest video de arhivă filmat de Harry, al șaselea angajat Google.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Tastatura este tare ciudata, nu stiu cum puteau tasta.

Adaugă comentariu