smartphone pret bun

La sfârșitul anilor 90, românii își revendicau statutul social așezându-și ostentativ pe masă telefonul mobil abia apărut, de cum intrau la cafenea sau restaurant.
Să ai telefon mobil pe vremea aceea era mare lucru, serviciul fiind scump.

Astăzi, numărul telefoanelor mobile conectate la rețea a depășit cu mult numărul locuitorilor din România, iar singurul mod de a-ți mai arăta oarecum prosperitatea este să te afișezi cu un mobil de 1000 de euro.

Merită însă să-ți cumperi un astfel de smartphone? Tu știi cel mai bine și poți să-ți răspunzi singur după ce te uiți bine și înțelept în portofelul prezent și viitor. Dacă răspunsul este „mai încolo”, să știi că ai o alternativă bună.

LG Q7 vine cu preț bun
Pe lângă flagshipuri, producătorii de top ne propun serii de smartphone-uri  interesante ca raport performanțe/preț.
Un exemplu foarte potrivit în acest sens este smartphone-ul LG Q7, apărut de câteva săptămâni în oferta operatorilor telecom.
Prețurile la care îl găsești sunt bune, între 19  și 299 euro, în funcție de tipurile de abonament.
LG Q7 vine cu câteva funcții esențiale, premium, preluate de la modelul de top LG G7 ThinQ.

Design
LG a reușit întotdeauna să scoată telefoane impecabile ca design, iar Q7 nu face excepție. Arată elegant.
Are dimensiuni rezonabile (143,8 x 69,3 x 8,4mm, ecran de 5,5 inci) și poate fi folosit fără probleme cu o singură mână.
Carcasa este metalică, finisată fără cusur.
LG Q7 îndeplinește standardul IP68 de rezistență la apă și praf și a trecut 14 teste MIL-STD 810G, create de armata Statelor Unite pentru a evalua comportamentul echipamentelor în condiții dure de mediu.

oferta smartphone

O surpriză plăcută: față de modelul precedent (Q6), LG Q7 are senzorul de amprentă Smart Rear Key (deblocare, captură de ecran, declanșare cameră foto) plasat pe spate, deci așezat confortabil.

Camera foto față
Dacă vrei vrea să face selfie-uri, LG Q7 este bine pregătit. Camera foto frontală de 5 MP are un obiectiv Super Wide Angle la 100 grade, generos cu fotografiile de grup sau cu detaliile din background-ul autoportretului.
Camera principală (13 sau 16 MP, în funcție de variantă) beneficiază de funcția Phase Detection Auto Focus (PDAF), de focalizare rapidă.

Inteligență artificială prin Qlens
Camera foto principală face echipă cu aplicațiile de Inteligență Artificială Qlens.
Qlens, disponibilă până acum doar pe telefoanele premium, recunoaște imagini și ne dă indicații de unde putem cumpăra produsele țintite cu camera.
QLens poate executa și o căutare de imagini, pentru a găsi unele identice sau asemănătoare pentru mâncăruri, îmbrăcăminte, celebrități sau puncte de referință precum clădiri și monumente.

Sunet deosebit
LG Q7 este primul din clasa sa de preț care oferă standardul DTS:X, cu un sunet virtual 3D surround de până la 7.1 canale în căști. O altă premieră pentru categoria sa: LG Q7+ este echipat cu un convertor audio Hi-Fi Quad DAC, pentru un sunet mai bogat, ce nu prezintă distorsionări atunci când este redat prin căști audio de înaltă calitate.

Încărcare rapidă
Tehnologia Qualcomm Fast Charge permite încărcarea acumulatorului de pe Q7 la 50% în aproximativ jumătate de oră. E foarte bine, nu?

Mai trebuie spus că Familia Q7 constă în modelele Q7+, Q7 și Q7 α, cel din urmă având memoria îmbunătățită la 3GB RAM și 32GB ROM.

LG Q7 este așadar un smartphone finisat impecabil, rezistent, de dimensiuni rezonabile, cu o cameră completată cu funcții de inteligență artificială, capabil de un sunet foarte bun. Toate acestea la un preț bun.

Specificații-cheie:

 • Procesor: 1.5 GHz Octa-Core sau 1.8GHz Octa-Core
 • Ecran: 18:9 FHD+ FullVision de 5,5 inch (2160 x 1080 / 442ppi)
 • Memorie:

– Q7+: 4GB RAM / 64GB ROM / microSD (până la 2TB)

– Q7: 3GB RAM / 32GB ROM / microSD (până la 2TB)

– Q7α: 3GB RAM / 32GB ROM / microSD (până la 2TB)

 • Camera foto:

– Q7+: Principală 16MP cu PDAF / Frontală 8MP sau 5MP cu obiectiv Super Wide Angle

– Q7: Principală 13MP cu PDAF / Frontală 8MP sau 5MP with cu obiectiv Super Wide Angle

– Q7α: Principală 13MP cu PDAF / Frontală 5MP (cu obiectiv Super Wide Angle)

 • Acumulator: 3,000mAh
 • Sistem de operare: Android 8.0 Oreo
 • Dimensiuni: 143,8 x 69,3 x 8,4mm
 • Greutate: 145g
 • Rețea: LTE / 3G / 2G
 • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Tip C 2.0
 • Culori:

– Q7+: Aurora Black / Moroccan Blue / Lavender Violet

– Q7: Aurora Black / Moroccan Blue / Lavender Violet

– Q7α: Moroccan Blue

 • Altele: Senzor amprente / QLens / Hi-Fi Quad DAC (Q7+) / Sunet DTS:X 3D Surround / Rezistență la apă și praf certificată IP68 / Google Assistant / Recunoaștere facială / Smart Rear Key / Încărcare rapidă / Conform cu standardul MIL-STD 810G / Modul Portret / Flash Jump Cut / Music Flash / Timer Helper / FM Radio

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close