Thales Group Romania

Centrul de Excelență în Inginerie a grupului Thales inaugurat recent la București poate deveni cel mai complex centru de cercetare-dezvoltare din România.
Și am trei argumente când spun asta.
Thales construiește echipamente și soluții software în cinci domenii de vârf, civile și militare: Transport terestru, Aeronautică, Apărare, Securitate cibernetică și Spațiul Cosmic.
Al doilea argument: Thales are un buget de cercetare generos, de trei miliarde de euro pe an.
Al treilea argument: în câțiva ani, în Centrul din București vor lucra 1000 de specialiști.

Ca să ne facem o idee despre o parte din echipamentele și soluțiile pe care Thales le vinde lumii întregi, am fotografiat câteva, reprezentative, din expoziția de la inaugurare:

Sonar
De dimensiuni reduse, acest sonar detectează submarinele, chiar și pe cele mai tăcute, din apele adânci sau care s-au apropiat de țărm.

Echipament Thales

Creier pentru comunicații
Deloc spectaculos ca aspect, este un echipament esențial în apărarea militară a unui teritoriu. Funcționează ca un creier electronic care interoghează avioane, elicoptere, vase, trupe, pentru a stabili dacă sunt sau nu inamice.
Echipamentul este produs de Thales în colaborare cu Aerostar Bacău.

Echipament militar Thales

Sateliți
Thales este un producător important de sateliți de comunicații și de radare pentru monitorizarea obiectelor cosmice.
Astfel, a creat radarul SMART -L Multi Mission.
Pe lângă capabilități militare (detectarea atacurilor cu rachete), SMART -L inventariază și monitorizează obiectele din jurul Pământului. Datele colectate de acest radar 3D înlătură riscul unor coliziuni spațiale. Radarul SMART -L Multi Mission este instalat pe vase militare NATO, dar și în stații fixe.

Satelit produs de Thales

Thales Goupt este producator de soluții pentru spatiul cosmin

Soluții pentru căile ferate din lumea întreagă gândite la București
Un domeniu important al Thales sunt soluțiile pentru transporturi terestre și navale.
Thales Systems Romania activează în domeniul transporturilor terestre autohtone de peste 15 ani, fiind furnizor de soluții de sisteme și echipamente pentru centralizarea electronică pentru Căile Ferate Române. Unele dintre cele mai mari gări din România, inclusiv Gara de Nord, sunt echipate cu tehnologie Thales.

Primii pași în apariția actualui Centru de Excelență în Inginerie au fost făcuți acum mai bine de 10 ani, când Thales a creat la București primul nucleu de Software Research&Development, pentru început cu doar patru ingineri.

statisitica Thales Group

În timp, colectivul R&D a ajuns la 300 de specialiști în dezvoltarea de software pentru semnalizare electronică utilizată de operatorii de cale ferată, atât în România, cât și în multe alte țări: Israel, Arabia Saudită, Germania, Austria, Polonia, Danemarca etc.

Thales Group romania

Crearea și testarea de soluții software pentru căi ferate și metrou sunt activități pretențioase – standardul acceptat fiind 1 miliard de decizii pe care să le ia sistemele fără nicio eroare.
Un clip cu prezentarea laboratoarelor Thales pentru transport feroviar:

Thales la Măgurele
Proiectul Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics (ELI-NP), dezvoltat la Măgurele lângă București, se bazează pe cel mai puternic laser din lume. Fizicieni din lumea întreagă au venit aici pentru a face cercetare încercând să găsească soluţii pentru probleme complexe, cum ar fi noi izotopi pentru medicină, eliminarea deșeurilor nucleare sau noi materiale pentru spațiul cosmic.
Sistemele laser de mare putere, unice în lume, au fost livrate și instalate de Thales.

laser Thales
Clădirea în care funcționează cel mai puternic laser din lume.

Ce fel de specialiști caută Thales
Thales este unul dintre cele mai mari grupuri de tehnologie din Europa și caută în România tinere talente – absolvenți de universitate și tineri profesioniști dornici să aibă o carieră incitantă – explică Hervé Multon, Vicepreşedinte Executiv Thales Europe and International Organisations.

Centrul de Excelență în Inginerie de la București va livra soluții nu doar pentru transportul terestru, ci pentru alte zone de business importante pentru Thales, de la spațiu și apărare la securitate și domeniul aerospațial. Așadar, echipa din București va deservi clienți Thales din toată lumea și va furniza produse și soluții civile și militare pentru toate domeniile în care este prezent Thales, de la transportul feroviar la metrou, managementul traficului aerian, apărare navală și terestră, securitate și spațiu.

Detalii despre pozițiile deschise la angajare, aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close