Închide

Ce vrei să cauți?

Thales România: Pentru că activăm în industrii pretențioase, căutăm nu numai experți tineri, ci și experiența celor din generația 50 de ani

Thales Romania
Thales Romania

Interviu cu Cristian Sfichi, Director Thales Romania pentru Diviziile Aerospace, Defence, Security

Thales romania

Thales este unul dintre principalele grupuri de tehnologie din Europa, cu vânzări de 19 miliarde în 2018 – după achiziţia Gemalto – și cu un buget de cercetare anual de peste 3 miliarde de euro.
Centru de Excelență în Inginerie deschis recent de Thales la București recrutează în prezent câteva sute de de specialiști software, în diverse specialități.
Domeniile în care vor lucra sunt tentante (contează și asta în satisfacția profesională, nu?), de pildă soluții pentru sistemul de navigare prin satelit Galileo.

Thales Alenia Aerospace controlează, împreună cu Airbus, piața de sateliți din Europa.
Îi construiește, urmează lansarea din Guyana Franceză și sunt apoi operați de Telespazio, companie la care Thales este de asemenea acționar.
Sateliții și echipamentele spațiale Thales sunt destinați Comunicațiilor, monitorizării Pământului, studierii spațiului cosmic sau operării Stației Spațiale Internaționale.

Thales Alenia Aerospace este partener principal al Agenției Spațiale Europene în dezvoltarea sistemului de navigație prin satelit Galileo, o alternativă la sistemul american GPS.
Galileo va duce în final la independența țărilor europene față de sistemul american de poziționare globală, aspect important devreme ce Rusia și China își construiesc și ele propriile sisteme de navigare.
Sistemul Galileo are 27 de sateliți deja operaționali, este în teste și ar putea deveni complet operațional anul viitor.

Centrul de Excelență în Inginerie al Thales Romania din București va lucra îndeaproape, împreună cu parteneri locali, la soluții pentru sistemul Galileo, sistem care va deveni o piață uriașă – explică directorul Cristian Sfichi.
Este posibil ca Uniunea Europeană să impună țărilor membre utilizarea acestui sistem de navigație.

Cum funcționează Galileo, în acest clip:

Ce fel de specialiști caută Thales în România
În România, Thales se extinde în domenii pretențioase – aerospațial, militar, al securității cibernetice și încercăm să combinăm, strategic, tinerețea cu maturitatea gândirii și cu experiența,  spune Cristian Sfichi.
Thales, spre deosebire de alte companii tehnologice, caută tineri specialiști software energici și entuziaști, dar și experți din generația celor de 50 de ani, indispensabili pentru proiectele noastre complexe. Aceștia au acumulat  o experiență de viață care să-i direcționeze natural către soluțiile corecte în management, pentru că în aceste domenii de vârf 1 plus 1 nu înseamnă întotdeauna 2.

_____________________________________________

Cristian Sfichi a absolvit Facultatea de Fizică a Universității București. Are un masterat în Marketingul Echipamentelor de Securitate și Apărare la Colegiul Regal de Apărare din Marea Britanie.
După 17 ani în companii britanice s-a alăturat echipei Thales din România.
________________________________________________

Specializările căutate de Thales sunt listate aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu