Închide

Ce vrei să cauți?

Concurs. Trimite cea mai bună întrebare către experții Bitdefender

online security
online security

Oameni lăsați în toiul iernii, la minus 18 grade, fără căldură în casă de către hackeri.
Un cercetător care mai avea puțin de scris la teza de doctorat, dar s-a trezit cu fișierul respectiv criptat și cu mesajul „Plătești atâția bitcoins și îți recuperezi lucrarea”.
Sau cumperi o cameră de supraveghere de pe net, o instalezi în rețeaua proprie și afli după aceea că niște indivizi s-au uitat ca la televizor la ce făceai tu prin casă.
Bani dispăruți din cont, parole online furate, copii hărțuiți online… continuați voi.
Atacurile cibernetice aduc în buzunarele hackerilor zeci de miliarde de dolari anual, sunt în creștere, devin din ce în ce mai sofisticate, așa că a spune „mie nu se poate întâmpla” nu e cea mai bună idee.

M-am împrietenit cu unii dintre experții Bitdefender (producător de soluții de securitate cu o jumătate de miliard de clienți în toată lumea) și au fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări pe tema cum putem fi în siguranță online.
Întrebările le puneți voi, aici, la comentarii, până miercuri, 15 mai, ora 22.00.
Puteți pune orice întrebare pe tema securității digitale, de la navigarea pe Internet, la Internet of Things instalate acasă, la dispozitivele smart (televizoare, telefoane mobile etc), plăți online, viruși și atacuri, parole sigure, phishing etc.
Împreună cu prietenii de la Bitdefender vom alege cele mai bune trei întrebări și le vom premia cu câte o licență Bitdefender Total Security 2019.

Bineînțeles, vom veni și cu răspunsuri la întrebările premiate.
Așadar, ce întrebare ai?
_____________________________

Câștigatorii concursului Bitdefender și întrebările lor.

Articole populare Ultima luna

43 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Care este combinatia de OS, browser care ofera maxim de anonimitate pe net? Linux + Tor, Tails + Tor, Ipredia os + Firefox, alta? Incui comp. in dulap, fara conexiune la net si citesc o carte despre ce ma intereseaza?

 2. #2 Comentariu nou

  Se poate proteja printr-un antivirus un device de IoT? Cat de sigure sunt aceste device-uri? Se va utiliza tehnologia blockchain in cadrul unui antivirus sau este utilizata deja intr-o anumita masura?

 3. #3 Comentariu nou

  Cea mai buna intrebare e una personala:) Cand vom avea antivirus si noi, cei de pe windows 10/8? E bine ca exista pentru pc, android si mac, dar de ce nu poate sa fie si bitdefender pentru windows 10 mobile? Multumesc!

 4. #4 Comentariu nou

  Ce scut de protecție aveti impotriva celor mai buni hackeri?
  Si cat timp dureaza sa faceti un scut de protectie obișnuit, dar unul puternic

 5. #5 Comentariu nou

  Cat de relevanta mai este protectia pentru device-urile mobile? Din cate stiu, android este un sandbox iar virusii nu se comporta ca cei de PC. Ne poate proteja Bitdefender Box device-urile (pc & mobile) la fel de bine precum suita software bitdefender?

 6. #6 Comentariu nou

  Întrebarea mea e una poate mai clasică dar probabil încă mai e problematică. Ideea e că nu toți avem (la dispoziție) mai multe PC-uri, cel puțin nu tot timpul. Cum faci să scapi de virusi (de nişte viruşi foarte răi care nu-ți permit să bootezi în windows măcar – totuşi nu ransomware care criptează şi cer bitcoin – ci de acei viruşi care nu permit accesul in sistem) dacă ai la dispoziție un singur pc/laptop dar ai şi un smartphone sau o tabletă?
  Ştim cu toții (sau ar fi bine să ştim) că putem crea foarte uşor diverse stick-uri usb care să ne ajute atunci când vreun virus pune „pe butuci” tot sistemul de operare (sau cd-uri pentru cei nostalgici şi care au încă unitate optică – nu orice laptop are -) dar de pe un calculator neinfectat.
  Dar dacă am la dispoziție un singur calculator infectat care nu porneşte şi o conexiune decentă la internet pe smartphone? Pot crea pe android un card miniSD bootabil (care ar putea fi folosit ca stick) cu vreo unealtă de dezinfecție?
  Întreb, deoarece mulți am fost nevoiți să apelăm la prieteni pentru aşa ceva.

 7. #7 Comentariu nou

  Cât de relevant este un antivirus free ? Și cum am putea sa ne ferim sau sa ne protejam mai bine de hackeri ?

 8. #8 Comentariu nou

  Cu ce vă deosebiți față de Kaspersky ?

 9. #9 Comentariu nou

  Care este metoda de recunoaștere a amenințărilor? Este implementata o rețea neural a care a fost antrenata pe exemple supervizate sau se folosește un model de detectare a anomaliilor?

 10. #10 Comentariu nou

  Azi când scriu sunt procesoare pe 7 nm ,peste câțiva ani aceasta aceasta tehnologie va ajunge la o limită .Intrbarea este se vor schimba limbajele de programare fata de ce se se știe acum sau nu.Banuiesc daca se trece la o tehnologia noua va fi revoluție în programare și sisteme.

 11. #11 Comentariu nou

  Am să vă adresez două întrebari pe care doream de mult să le adresez unui expert în materie de securitate IT.
  Vă supun la următorul șcenariu, având în vedere că sunt student în anul 4 în cadrul UTCN specializarea Calculatoare și Tehologia Informației, Undeva prin anul 2 am descărcat o aplicație Calculator de pe Magazin Play (probabil aplicația din telefon nu era foarte user-friendly sau nu permitea calculele pe care mi le doream, nu mai știu exact motivul), ce știu sigur e că am descărcat-o pentru un examen la care am sperat că sistemul de securitate al profesorului va fi ușor de păcălit, ca mai apoi să păcălesc tainele matematicii :)) ați prins ideea sigur, dacă ați fost studenți :D. Ei bine, la instalare, aplicația mi-a cerut să-mi acceseze date cu caracter personal (mesaje, istoricul de apeluri, poze etc.) în condițiile în care nu era vreun editor foto sau ceva cu legătură înspre cele menționate anterior.

  1. De ce anumite aplicații Android solicită la instalare accesarea unor date cu caracter personal? Se folosesc undeva? Aplicațiile respective fac spionaj, colectează pentru anumite servicii sau pur și simplu pentru sondaje, reclame, a cunoaște mai bine utilizatorul? Chiar și dacă nu fac nimic cu ele, mulți utilizatori renunță la o aplicație care solicită accesul către acestea, mai ales când aplicația nu are vreo legătură cu mesajele, apelurile etc.
  2. Există în spațiu public numeroase teorii despre viruși și Antiviruși, unii spun că unele dintre ele sunt create chiar de către producătorii de Antiviruși (that’s smart!) pe principiul „te îmbolnăvesc eu ca mai apoi tot eu să vin să-ți vând un tratament minune”. Cum comentați o afirmație de genul acesta? Ce puteți spune în apărarea dumneavoastră?

  Vă mulțumesc!

  p.s.: Ar prinde bine ascunderea comentariilor altor utilizatori, pentru a evita inspirația! ține tot de puțină securitate :))

 12. #12 Comentariu nou

  Care ar fi criteriile de a face parte din echipa rosie , Bitdefender are o astfel de echipa iar daca are , care este sarcina zilnica al acestei echipe , cu ce se mananca meseria asta ?

 13. #13 Comentariu nou

  Credeti ca computerele cuantice o sa distruga criptarea ? Daca da, de ce ?

 14. Am Bitdefender Total Security pe mai multe dispozitive. In viitorul apropiat vreau sa imi cumpar un Bitdefender Box. Imi trebuie liceenta separata pentru el? Sau altfel spus, nu am inteles, cum imi protejez terminalele existente cand nu sunt in locatia de Bidefender Box? Multumesc.

 15. #15 Comentariu nou

  Faceti experimente indoor ? La modul pana sa scoateti o versiune noua o testati pe plan local la atacuri ? Nu cele.basic ceva mai complex ..

 16. #16 Comentariu nou

  Ce ar insemna sa se creeze un antivirus ce recunoaste tipare abuzive in programe oarecare? Sau eventual sa lasati utilizatorii ca creeze plug-in-uri custom pentru BitDefender?

 17. #17 Comentariu nou

  Este posibil ca un atacator sa prelueze controlul unui autovehicul autonom conectat la internet? Spre ex controlul unei masini autonome Tesla?

 18. #18 Comentariu nou

  Tocmai i-am dat un telefon copilului. Cum pot să-l proteze, să-l restricționeze, nu știu cum sa o zic, dar vrea u sa nu aibă acces oriunde, dar sa și sa îl pot monitoriza. Aveti asa ceva? Nu de a lta, dat tocmai am cumpărat o licență de la boi pt 10 e ispozitive.

 19. #19 Comentariu nou

  Dacă criptez un virus de tip RAT si il convertesc intr o imagine in format jpg, Bitdefender il poate detecta? Chiar daca e criptat in hash?
  Si inca o intrebare, daca eu intru pe un site cu reclama autodownload si sa zicem virusul legendar politiaromana din 2008 se descarcă si il instalez, bitdefender va opri instalarea sau il va lasa sa se instaleze si dupa il sterge din toate registrele/folderele?
  Multumesc anticipat ! Tin sa mentionez ca ma pricep in cibernetica

 20. #20 Comentariu nou

  Bitdefender ul detectează virușii arhivati in arhiva .rar ?

 21. #21 Comentariu nou

  Indiferent de antivirus Hackerii care se pricep pot sparge orice dar daca ai un antivirus ca bitdefender nu vor mai trece nicaieri

 22. #22 Comentariu nou

  Am un SmartTV Samgung, cu care accesez You Tube si internetul . Poate fi virusat ? Bitdefender Total Security 2019 poate sa imi protejeze concomitent PC-ul, laptopul , telefonul samsung si SmartTV-ul Samsung ? Multumesc !

 23. #23 Comentariu nou

  De ce BitDefender nu are implementare pentru trojens / warms . reg?

 24. Ce limbaj/soft de programare se folosește in rețeaua bitdefender pentru protecția și criptarea datelor?
  Exista site-URI pe care atunci când le accesam ne folosesc la maxim procesorul și placa grafica, deși bitdefender le vede ca fiind sigure tot ne permite accessul?

 25. #25 Comentariu nou

  In lumea CRYPTO antivirusul este prezent? Daca da in ce mod si cum actioneaza acesta?

 26. #26 Comentariu nou

  Întrebarea mea e un pic mai practică, legată de integrarea soluției dvs cu alte aplicații.

  Mă interesează ce pot face pentru a proteja mobilul copilului meu? Folosește Android, iar ca aplicații cele mai utilizate sunt WhatsApp, YouTube, ceva jocuri și Chrome. Există integrare între soluția dvs și YouTube de exemplu, așa încât să pot interzice înregistrări bazate pe un filtru setat de mine? Mă interesează lucrul ăsta pentru că setările de vârstă YouTube nu prea funcționează.

  Mulțumesc.

 27. Am avut un incident asta iarna cu cel mai temut ransomware. L-am dezinfectat cu BDF. Insa atunci cand am trecut la recuperare a fisierelor varianta mea de infective nu si-a gasit leacul. Care este politica BDF in legatura cu recuperare a datelor?

 28. #28 Comentariu nou

  Să zicem că peste noapte pirateria ar dispărea complet. Oamenii ar descărca legal, programele fiind licențiate și garantate ca fiind „curate”. Ar mai fi util un antivirus (ținând cont că majoritatea „dăunătorilor” vin din piraterie)?

 29. #29 Comentariu nou

  Vreau sa va intreb daca dezvoltarea AI (Inteligenta Artificiala) va ajuta la imbunatatirea securitatii web/mobile/IoT sau poate chiar va face sa dispara toate aceste probleme?

 30. #30 Comentariu nou

  Ce credeti ca este mai important: prevenirea sau combaterea si de ce?
  Credeti ca vulnerabilitatea sistemului unui utilizator final(ex. casa cu tot ce exista astazi pe piata: pc, smartphone, IoT, camere) ar trebui sa atraga dupa sine o responsabilitate(cel putin de informare)? Daca da, a cui si de ce?

 31. #31 Comentariu nou

  Daca puneti un keylogger in souce code si compilati, ce se intampla? Incearca anti-virusul sa se stearga singur? 🙂

 32. #32 Comentariu nou

  avand in vedere ca notiunea de „online” se va schimba in viitor datorita accelerarii dezvoltarii IoT, care este strategia bitdefender in fata amenintarilor din ce in ce mai sofisticate, avand in vedere ca IoT implica hardware si software eterogen iar lipsa standardizarii unitare creste semnificativ probabilitatea de apartiei a multor vulnerabilitati de tip zero day?

 33. #33 Comentariu nou

  Bună ziua.

  Cum pot proteja Smart tv Samsung cu Bitdefender Family?

  Mulțumesc.

 34. #34 Comentariu nou

  De ce îmi apar reclame, despre subiecte pe care le discut in preajma telefonului daca in search n-am căutat niciodată acel lucru? Nu mai zic că aș vrea că google (ori alte softuri/aplicații) sa nu-mi mai citească mesageria, cum ar trebui sa procedez?

  Intimitatea in secolul în care trăim este o problemă din ce in ce mai mare.

 35. #35 Comentariu nou

  Sunt site-urile mici capabile,in 2019,sa faca fata unui DDoS puternic?

 36. #36 Comentariu nou

  Este adevarat ca soluțiile Bitdefender sunt cele mai bune atat penttu pc cat si pentru dispozitivele inteligente?

 37. #37 Comentariu nou

  Cat de repede se vor adapta companiile furnizoare de securitate IT odata ce tehnologia Quantum va deveni virala, in casele tuturor?

 38. #38 Comentariu nou

  Bună seara!
  Este capabil antivirusul să ne protejeze achizitiile online, făcute și verificate prin mai multe metode de verificare? (Acele achiziții prin care sunt confirmate numai după completarea unui cod unic random primit pe telefon)

 39. #39 Comentariu nou

  Luând in considerare capacitatea hackerilor din ziua de astăzi care reușesc să pătrundă in aproximativ toate sisteme aflate in rețea si nu numai, mai este valabila afirmația : „Am Windows Defender, nu ma interesează de nimeni și de nimic” ? ( luăm in considerare si nivelul la care a ajuns Windows Defender sau mai bine zis Windows Security-ul aflat pe Windows 10)

 40. #40 Comentariu nou

  Cu adevărat protejat nu ești niciodată… asa ca întrebarea e… De ce voi și nu alții?

 41. #41 Comentariu nou

  Intrebarea mea nu e una tehnica, ci comerciala. O tot adresez catre bitdefender in fiecare an, de vreo 5 incoace, dar n-am primit niciun raspuns: Ce intelegeti voi prin fidelizarea clientilor? Cum e posibil sa transmiteti oferte ‘personalizate’ pentru prelungirea licentei care au un cost cu aprox 50% mai mare decat o licenta nou nouta?
  Care e logica din spatele acestui stil de a vinde? Adica, e ceva destept in spate sau banalul si romanescul ‘l-am agatat ca si client, acum hai sa-l ardem’ ?
  PS: sunt in al 6-lea an in care urmeaza sa-mi achizitionez o licenta noua. Faptul ca sunt fidel nu-mi aduce niciun beneficiu, ci pare sa ma coste in plus daca nu casc ochii

 42. #42 Comentariu nou

  Care sunt metodele pe care bitdefender le poate folsi impotriva factorului surpriza in atacuri?

 43. #43 Comentariu nou

  Se poate concepe un algoritm care, având la bază unicitatea vocii și o propoziție mai lungă ori a notelor muzicale, etc, să cripteze orice activitate on-line a cuiva – inflexiunile fiind ori 0 ori 1, stabilind astfel o legătură inseparabilă între individ și dispozitivul său personal?

Adaugă comentariu