Închide

Ce vrei să cauți?

Îți poți rezerva deja un Volkswagen ID.3, urmașul electric al legendarelor Beetle și Golf

automobil electric
automobil electric

Gândește-te câteva secunde la această sumă: 30 de miliarde de euro. Uriașă nu?
Atât a promis că va investi grupul Volkswagen în dezvoltarea unor modele de automobile electrice, sub toate mărcile din portofoliul său, în următorii 5 ani.

Moment important săptămâna aceasta: au fost lansate pre-rezervările în Europa, inclusiv în România, pentru noul Volkswagen ID.3 1st, automobil compact 100% electric, primul din viitoarea familie VW ID3.


VW ID.3 1st a fost prezentat presei camuflat, într-un uriaș cub de plexiglas – pentru că premiera mondială a modelului va fi în toamnă.
Producția va începe la finalul acestui an,  iar primele exemplare vor fi livrate în prima jumătate a anului viitor.

Cei care doresc să își rezerve un Volkswagen ID.3 1st (este vorba de o ediție limitată de 30.000 de unități) o pot face online, cu un avans de 1000 de euro, returnabil în caz de răzgândire până la comanda finală.

În prima oră de la deschiderea pre-rezervărilor, șapte astfel de pre-comenzi au venit din România, spuneau oficialii Volkswagen România.
În total, după primele 24 de ore, au fost peste 10.000 de pre-rezervări.

automobil electric

Info esențiale despre ediția specială VW ID.3 1st

  • Preț: în jur de 40.000 de euro
  • Autonomie: 420 km (WLTP)
  • Model disponibil în patru culori și trei versiuni diferite. În funcție de versiune va veni cu control vocal, sisteme de navigație proprii, sistem de iluminare IQ. Light, plafon de sticlă panoramic și elemente de realitate augmentată proiectate pe parbriz.

Oficialii Volkswagen din România estimează că vânzările de mașini electrice ale mărcii vor crește anul acesta pe piața locală până la un total de 400 de unități. Din 2020, o dată cu lansarea modelelor ID. este estimată o triplare a vânzărilor de mașini electrice, acestea ajungând la un volum de circa 1.200 de unități.

„Dezvoltarea constantă a rețelei de încărcare va susține avansul pieței. Dacă în aprilie 2016 în România nu existau decât două stații de încărcare rapidă, acum am ajuns la o rețea de peste 50 de astfel de stații în toată țara. Volkswagen va inaugura doar anul acesta în rețeaua sa de dealeri 24 de stații de încărcare rapidă cu puteri de 75 kW”, declară Bogdan Florea, Head of Volkswagen Division.

ID.3 este primul model Volkswagen realizat pe platforma modulară pentru vehicule electrice (MEB). După lansarea pe piață a ID.3 vor urma și alte modele în această familie aflate acum în faza de studiu.
Versiunile ID. CROZZ, ID. VIZZION sau ID. ROOMZZ au oferit deja o idee pentru direcția în care se va îndrepta marca. Prin ofensiva electrică lansată, marca Volkswagen dorește să devină lider mondial până în anul 2025, cu peste 20 de modele integral electrice și peste un milion de vehicule conectate, cu emisii zero vândute anual.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu