penetrare internet romania

S-au adunat o mulțime de întrebări interesante trimise de voi către experții Bitdefender.
Bogdan “Bob” Botezatu, Director of Threat Research & Reporting, a ales trei dintre ele (pe care le-a și premiat) și a venit cu răspunsurile:

Grigoraș Constantin: Cu adevărat protejat nu ești niciodată… asa ca întrebarea e… De ce voi și nu alții?

Bob: Bitdefender are o experiență de aproape 20 de ani pe piața de securitate informatică. Suntem extrem de familiarizați cu aceste amenințări pentru că le-am cercetat pe măsură ce apăreau și am dezvoltat metode inovatoare de protecție împotriva acestora.
Ca mărturie ne stau cele peste 72 de patente obținute de-a lungul anilor pe tehnologii de protecție împotriva amenințărilor informatice. Aceste patente fac parte din zona de pionierat – tehnologii complet noi, care nu au mai fost folosite în piață înainte de Bitdefender.

Aș mai vrea să adaug că Bitdefender are un istoric impecabil în detecția de amenințări informatice și e o prezență constantă pe primul loc în teste de performanță independente precum AV-TEST și AV-Comparatives.

Nu în ultimul rând, Bitdefender e cel mai mare furnizor de tehnologii de securitate pentru competitori. În prezent, aproximativ 40% din soluțiile de securitate dezvoltate de competiție licențiază cel puțin o tehnologie de la Bitdefender pentru creșterea capacităților de detecție.

Florea Raducu: Este adevărat că soluțiile Bitdefender sunt cele mai bune atat pentru PC cât și pentru dispozitivele inteligente?

Bob: Este adevărat. Soluțiile Bitdefender sunt în mod constant poziționate în top în cee ace privește capacitățile de protecție împotriva amenințărilor informatice. În plus, Bitdefender e prima companie de securitate cibernetică care a lansat un produs destinat protecției dispozitivelor din sfera IoT. Disponibil încă din 2015, Bitdefender BOX oferă protecție la atacuri, servicii de gestionare a dispozitivelor mobile și testarea continua a acestor dispozitive pentru identificarea de puncta vulnerabile.

Radu: Vreau să vă întreb dacă dezvoltarea AI (Inteligența Artificială) va ajuta la îmbunătățirea securității web/mobile/IoT sau poate chiar va face să dispară toate aceste probleme?

Bob: Dezvoltarea soluțiilor de securitate ale Bitdefender e strâns legată de inteligența artificială.
Bitdefender a introdus primii algoritmi de inteligență artificială acum aproximativ 10 ani. De atunci, am primit 11 patente pentru implementări inovatoare ale inteligenței artificiale în produsele noastre. În acest moment, majoritatea amenințărilor informatice (care apar cu o frecvență între  200 de mii și 450 de mii PE ZI) sunt procesate și tratate de acești algoritmi de inteligență artificială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close