Închide

Ce vrei să cauți?

Vodafone, cele mai bune rezultate la testele independente pe rețeaua de date mobile

date mobile
date mobile

Pentru că e vacanță, merită să ne aducem aminte că, de când a devenit accesibil, telefonul mobil a salvat o mulțime de vieți pe munte. Turiști aflați în pericol au sunat la 112 sau la Salvamont și au cerut ajutor.
Să reamintim și că de mai mulți ani avem aplicație mobilă Salvamont cu informații despre traseele montane și cu un util modul SOS. Când urci în munte, activezi de pe smartphone această funcție, iar dispeceratul Salvamont poate vedea pe monitoare unde te afli și să te găsească mai ușor în caz de nevoie.

Aceste ancore de salvare pe munte sunt doar un exemplu despre utilitatea serviciile mobile de date, devenite (aproape) la fel de importante precum accesul la curent electric.

România stă bine la acest capitol. De exemplu, testele pe teren din martie 2019 realizate de o companie germană independentă arată că Vodafone a înregistrat cel mai mare punctaj din România pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile.

Cum s-au făcut măsurătorile:

Campania de măsuratori s-a desfășurat în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României, pe un traseu ales aleator de către auditorul P3 communications.

Măsuratorile au acoperit o distanță rutiera totală de 7000 km si un procent de 23% din populația României.

68% dintre măsuratori au fost efectuate în localități urbane și rurale, iar 32% au fost înregistrate pe drumurile rutiere.

În urma acestora, Vodafone România a înregistrat cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile.

Comparativ cu campania de certificare P3 anterioară, din decembrie 2017, Vodafone România și-a îmbunătățit calitatea și performanța serviciilor de date și voce mobila, cu precădere la serviciile de date mobile.

Metodologia testarii, precum și traseele și localitățile au fost selectate independent și aleatoriu de către P3 communications, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobila, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

date mobile

Aceasta este cea de-a cincea certificare anuală consecutiva oferită companiei Vodafone România de către P3 communications, în urma măsuratorilor performanței rețelei.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu