Închide

Ce vrei să cauți?

Promisiune Volkswagen: toate vehiculele noastre vor fi electrice în maximum 30 de ani

Grupul Volkswagen va lansa anul acesta 90 de modele, dintre care câteva vor fi automobile electrice, sub brandurile Audi, Porsche și Volkswagen.
Cum spuneam, Volkswagen ID3. 1ST, primul model din seria integral electrică VW ID, va fi prezentat cu toate detaliile în toamnă, la Frankfurt.

automobil electric

Acum se primesc pre-rezervări. Interesul pentru această ediție specială, în serie limitată de 30.000 de exemplare, a depășit așteptările: au fost peste 10.000 de înregistrări în primele 24 de ore, inclusiv din România, care are rezervată o cotă de 450 de exemplare.

Plan strategic Volkswagen: zero emisii CO2 în 2050
Familia Volkswagen ID conctituie semnalul unei ofensive pentru următorii ani.
Încălzirea globală datorată emisiilor de carbon nu mai e o glumă. Reputați specialiști spun că mai avem doar 30 de ani pentru a evita un dezastru climatic general.
Volkswagen are un ambițios program pentru următoarele trei decenii: până în 2050, toate automobilele și spațiile sale de producție vor avea zero emisii de carbon, cu o etapă importantă până în 2025:

În conferința cu investitorii din martie, oficiali ai grupul Volkswagen au avut ca slogan „There is no alternative to e-mobility over the next few decades”.

Există și avantaje concurențiale: producția de automobile integral electrice necesită cu 30% mai puțină manoperă decât în cazul mașinilor cu combustie internă.

Volkswagen și-a propus ca în primul val de trecere la e-mobility (până în 2028) să investească 30 de miliarde de euro în peste 70 de modele de automobile integral electrice (21 de milioane de unități).
Grupul a cerut de asemenea furnizorilor de baterii să folosească în principal surse de energie verde, surse pe care le va utiliza integral și în uzinele sale.

Cam 90% din inovațiile care sunt aduse mașinilor înseamnă astăzi programare (software), iar restul de 10% reprezintă trecerea la un propulsia electrică.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Sunt de parere ca ar fi un lucru excelent pentru marile capitale din intreaga lume unde aerul este foarte poluat.

Adaugă comentariu