securitate it

Orice parolă online formată din 8 caractere poate fi spartă într-un timp mediu de două ore și jumătate – explică experți în securitate de la Cisco România.
Soluția pentru a fi în siguranță – parolele mai lungi, care pot fi ușor ținute minte.
Procedăm astfel: alegem un vers sau o propoziție familiară și substituim anumite litere cu cifre sau simboluri – de exemplu, înlocuim „a” cu „1” și „t” cu „%”.

Dacă serviciul online are opțiunea 2 factor authentication, e indicat să o activăm: confirmarea conectării prin mesaje primite prin email sau SMS este o importantă măsură de securitate.

Un alt sfat de la Cisco România: închideți browser-ul după fiecare sesiune de Internet. Astfel, la repornire își poate face eventualul update.
„Sunt utilizatori care nu-și închid complet laptopul zece zile sau mai mult și astfel actualizările de browser care rezolvă vulnerabilități nu sunt făcute” – explică experți ai Cisco România.

E bine să stabilim care sunt cele mai importante fișiere/foldere din computere și să le protejăm prin back-up pe un hard extern. Dacă în urma unui atac respectivele fișiere (foto cu copiii, lucrări profesionale) sunt criptate și ni se cere recompensă pentru recuperare, backap-ul ne salvează.

Sunt câteva sugestii elementare, aproape subînțelese, dar foarte des ignorate,

Apropo de atacuri prin intermediul unor site-uri. Cisco a cumpărat acum cinci ani compania Open DNS. Serviciul Cisco Umbrella este un server de tip DNS și prima linie de protecție împotriva atacurilor cu malware, command & control și phishing. Are o bază de date cu milioane de domenii web malițioase, actualizată zilnic. Organizațiile care filtrează astfel traficul internet câștigă un nou nivel de securitate și scutește de suprasolicitare firewall-ul.

Citește și O meserie cu care nu ai cum să devii vreodată șomer.

__________________________________________________

Programul Cisco Networking Academy (NetAcad), lansat în România în 1998, a fost creat pentru a răspunde acestor provocări și oferă studenților din întreaga lume cursuri de formare a competențelor IT. Peste 100.000 de studenți au urmat cursurile NetAcad până în prezent.

Începând din anul universitar 2018/2019, Cisco a inclus un nou curs în curricula Cisco Networking Academy: CCNA Cybersecurity Operations. Cursul este conceput atât pentru studenții care vor să obțină competențe entry-level de analiști în securitate, cât și pentru profesioniștii IT care doresc să urmeze o carieră în departamentele de securitate din cadrul companiilor. Cursanții se vor pregăti astfel pentru roluri în companii precum analist în departamentul de securitate (nivel asociat/începător) sau funcții care necesită cunoașterea tehnologiilor și principiilor de bază în securitatea informatică.

Educația oferită prin intermediul cursurilor Cisco Networking Academy (NetAcad) a ajutat mii de studenți, atât la nivel mondial, cât și în România să se dezvolte profesional, în cariere extrem de solicitate pe piața muncii. Angajatorii caută oameni care nu înțeleg doar tehnologia, ci pot face legătura între afaceri și tehnologie – adică înțeleg nevoile și rezultatele financiare ale companiei și le pot traduce în soluții tehnologice.

În cazul unui inginer de rețea, nevoia de competențe s-a extins pentru a include programabilitatea, crearea de prototipuri și contextul de business cu specializări în securitate, cloud, automatizare, IoT, programabilitatea rețelelor și proiectarea complexă a rețelelor.
70% dintre cei care absolvă cursurile Cisco obțin noi locuri de muncă sau mai bune, primesc responsabilități sporite și câștigă salarii mai mari.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close