Închide

Ce vrei să cauți?

Am testat unul dintre cele mai performante televizoare: LG NanoCell TV SM9800

LED Smart TV
LED Smart TV

Creatorii din vizual lucrează azi cu niște unelte formidabile – camere video, stații grafice, software de editare, drone din ce în ce mai evoluate – astfel că pierzi mult dacă vezi filmele lor pline de efecte, de culoare, de detalii pe niște ecrane de proastă calitate.

Spun asta pentru că am urmărit serialul Netflix „Our Planet” povestit de David Attenburough pe un LED TV nou, LG NanoCell TV SM9800.
Pe care s-a văzut incredibil.

Nu o să insist pe detaliile tehnice ale acestei  noi serii LED semnate LG, mai util cred că este să povestesc ce oferă ca performanțe tehnice. Și oferă!

De ce, de unde Nanocell?
Tehnologie nouă: ecranul televizorului înglobează Nanoparticule cu dimensiunea de 1nm (o milionime de milimetru) care filtrează/ajustează fin culorile. Negrul devine mai profund, iar paleta de culori este realmente impresionantă.

Unghi de vizionare larg. Nano Accuracy
Vechile televizoare LED veneau cu un handicap: dacă te deplasai în lateral, calitatea imaginii scădea. La noile televizoare LG LED am scăpat de problemă, imaginea rămâne impecabilă chiar dacă unghiul de vizualizare (locul în care stai) este de 60 de grade față de axul ecranului.

Procesorul α7 de Generația a 2-a. Inteligență artificială
Logaritmii noului procesor care animă LG NanoCell TV SM9800, pe numele său α7 de Generație a 2-a, au fost antrenați să recunoască milioane de cadre de conținut, de la fețe umane la peisaje și până la animale și vehicule.
Procesorul preia conținutul, îl analizează laborios și remasterizează. E un proces complex cu rezultatul că emisiunile TV și filmele capătă o calitate 4K a imaginii chiar dacă nu vin cu această rezoluție.

Camera în care se află televizorul e luminoasă ziua? Nicio problemă, avem un senzor care detectează lumina ambientală, iar procesorul inteligent optimizează automat luminozitatea imaginii.

Upscale pentru sunet.
Dacă ne uităm la o emisiune sportivă, tehnologia AI calibrează sunetul pe vocile personajelor, voci acoperite de vacarmul stadionului. Auzim mult mai bine indicațiile antrenorilor, ce spun jucătorii, de parcă am fi și noi pe teren.
Procesorul simte de asemenea muzica și upscalează sunetul în consecință – reglează bașii și înaltele corespunzător.
O să vă placă mult, diferența dintre sunet cu AI/fără AI în funcție de conținutul rulat este spectaculoasă.

Configurare acustică
Microfonul din telecomandă comunică cu televizorul și acesta din urmă știe astfel unde te-ai așezat.  Sunetul este optimizat prin logaritmi virtuali în funcție de încăpere și de locul în care stai.

Sistem de operare și LG ThinQ AI
Sistemul de operare a noului model LG NanoCell TV SM9800 a fost actualizat. Se mișcă foarte rapid și găsim gata instalate suficiente aplicații.
Surpriză: sunt instalați deja și ne așteaptă gata de conversație asistenții virtuali Google Assistant și Alexa de la Amazon, chiar dacă deocamdată nu sunt disponibili oficial în țara noastră.
Cum televizorul LG este unul bazat pe inteligență artificială, îți va învăța preferințele și va fi în stare să îți facă recomandări și să îți răspundă la întrebări.
Nu te teme că te va asculta ocult, accesul la microfonul asistentului virtual se face doar când apeși un buton pe telecomandă.
Dacă ai dispozitive inteligente (IoT) instalate în casă – de pildă termostate, camere de supraveghere, becuri – cu ajutorul Google Assistant le poți monitoriza.
Ideea e că televizoarele LG de nouă generație devin și hub de administrare a ecosistemului IoT din locuință, inclusiv al unor electrocasnice cu conexiune la net.

Pentru gameri, 4K HDR
Latența scăzută a televizoarelor LG NanoCell le fac potrivite drept monitoare pentru gaming, la nivel 4K HDR.
Și o știre importantă: vei descoperi la seria Smart TV LG NanoCell conexiune HDMI 2.1, nou standard (48 Gbps) ce permite afișarea de imagini la rezoluție 4K120 cu Dynamic HDR.

Concluzii
Televizorul LED LG NanoCell TV SM9800 redă filmele la calitatea proprie celor mai importante standarde HDR de pe piata – HDR10 , HDR Dolby Vision, HDR by Technicolor și HLG, exact așa cum au fost concepute de către producători.
Iar în cazul unui conținut la o rezoluție mai scăzută, procesorul AI remasterizează imaginea și o aduce la 4K.
Îmbunătățiri semnificative sunt și pe partea de sunet, grație introducerii algoritmilor de AI. 
Modelul acesta este bine pregătit pentru tehnologiile noi care vor apărea în următorii ani și poate deveni atât un hub de administrare a echipamentelor IoT din casă, cât si un monitor pentru cele mai solicitante jocuri.
Citește și articolul despre noul Smart TV LG OLED TV C9.

Adaugă comentariu