Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să scapi de influencerii care te enervează

influencers online
influencers online

Un banal status pe Facebook a atras ieri ceva hateri care s-au întrecut în a-i executa și a-i ironiza la grămadă pe influencerii care au lucrat la activările de la Untold.
Nu ne mai mirăm, de multă vreme influencerii online sunt dușmanii neamului. Trebuie plesniți precum țânțarii oriunde îi prinzi. Sunt niște netrebnici în comparație cu noi, virtuoșii.
Prin consecință, brandurile și agențiile care lucrează cu ei, influencerii, sunt vai de capul lor la capitolul inteligență.

Cine sunt luptătorii anti-influenceri
Frustrații
. Ar vrea și ei, dar unii sunt cam leneși, alții cam tăntălăi, nu știu cum să facă, au dat rateuri clare și repetate când au mai fost invitați în campanii.
Stafidiții. Au fost cândva pe val, dar din diverse motive au ajuns irelevanți, nu mai prezintă interes pentru branduri.
Zgârciții. Oameni din agenții și manageri de brand care ar vrea și ei promovare, dar mereu pe gratis, fără să ofere nimic – nici măcar informație relevantă, deși ei lucrează pe salarii/fee-uri bune. Și nu primesc moka, și se enervează.
Nefericiții. Indivizi ghinioniști, cu viața praf, care găsesc o refulare în a înjura online pe oricine și orice, mai ales când sunt beți.
Impostorii. Unii, cazuri psihiatrice de-a dreptul în abilitatea de a-și construi false competențe.

O categorie aparte sunt influencerii/oamenii din online destul de bine înfipți în industrie care critică gratuit alți influenceri/oameni din online (sau punctual campanii) nu numai din frustrări, ci și dintr-un calcul rece:
– șantaj la branduri pentru a primi colaborări
– servilismul față de brandurile cu care lucrează („ai văzut ce le-am tras-o ălora de la concurența ta?” sau „ai văzut cum ți-am apărat brandul?”)

Important, ca să ne înțelegem:  nu există industrie populată doar de îngeri și sfinți. Așadar nici în Comunicare. Critica argumentată a unor campanii deraiate sau a unor comportamente profesionale dubioase este o activitate decentă de salubrizare, necesară, dar nu despre asta vorbim aici.

Deci, cum poți să scapi de un influencer care te enervează:
1. Dă-i block pe Facebook
2. Uită că are cont și pe Instagram sau LinkedIn
3. Nu mai intra pe blogul lui sau pe canalul YT
Toate aceste conturi ale influncerului sunt spații publice dar totodată personale – dacă au ajuns să conteze, le-a construit cu greu, în timp, cu multă muncă, nu e obligat te primească în curtea lui digitală și să-ți ție rabde mojicia.
Nici tu nu ești obligat să consumi conținutul produs de el.
În plus, dacă ai 35 sau 40 de ani, iar influencerul are o comunitate de 25 de ani, abține-te să îți spui părerea. Mesajele comerciale clar nu sunt pentru tine.
Poți merge chiar mai departe: fă-l praf cu calitatea conținutului produs de tine, trimite-l în ridicol pe influencerul impertinent. În definitiv, nu e deloc greu să faci un clip video care să strângă mai mult de 10k vizualizări, nu?

PS:
N-am nicio treabă cu Untold.
Nu sunt influencer, dar mă irită haterii.
A nu se înțelege că toți influencerii livrează și sunt infailibili. Unii sunt ridicoli, alții impostori, plus că a fost o perioadă de experimente în domeniu cu bugete cheltuite aiurea și cu rezultate extrem de slabe.
Dar să nu-i judecăm pe toți, la grămadă, în niciun caz, pentru că unii chiar fac treabă bună.
Digitalul se va schimba atât de dramatic în următorii doi-trei ani încât discuțiile de acest gen vor deveni curând depășite.
Folositor și articolul acesta: The Real Difference Between Creators and Influencers.
_____________
Foto: Francisco Goya – Saturn devorându-și fiul

 

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Foarte misto thumbnail-ul articolului xD

  2. #2 Comentariu nou

    Aveti sa recomandati vreun articol despre schimbarile dramatice din digital in viitorul apropiat?

  3. #3 Comentariu nou

    E mai ușor să fii hater decât să recunoști „bă, ce treabă mișto a facut cutare”, nu? Păcat…

Adaugă comentariu