Închide

Ce vrei să cauți?

Microsoft a lansat un musical. Și-a pus angajații să cânte și să danseze

angajati ai microsoft joaca intr-un musical
angajati ai microsoft joaca intr-un musical

Se întâmplă adesea la teambuilding-uri ca angajații să se distreze cu tentative actoricești, de la stand-up la filmulețe gen Seinfeld. Însă aceste producții întâmplătoare rămân strict pentru uz intern, uitate prin hard-ul vreunui computer. Niciun angajat – care după team buiding își ia laptopul și pornește pe la clienți să vândă produse – nu ar vrea să fie perceput drept comediant.

De data asta povestea este altfel: vreo 150 de angajați ai Microsoft, de la sediul central din Redmond în apropiere de Seattle, au lansat ieri online un musical.
Au muncit voluntar în timpul liber (scenariu, regie, distribuție) și a ieșit un film de opt minute.
Deși e (inevitabil) o odă adresată lui Bill Gates și prezintă piaristic istoria corporației, musicalul e destul de reușit, aș spune.
Inteligenți, scenariștii au pomenit subtil și despre eșecurile răsunătoare ale companiei, de pildă în domeniul smartphone-urilor: „All around the world our products are well known. Except for when we tried to make a phone”.
Și, da, e filmat în campusul Microsoft, loc care arată foarte bine și care pune la dispoziția angajaților – minți tehnologice strălucite culese din toată lumea – cam tot ce le trebuie pentru randament maxim.
(Shameless show off: am fost de două ori în vizită cu ani în urmă.)

Ne punem întrebarea ce i-a apucat pe angajații Microsoft să cânte și să danseze?
Umorul în variantă americană e în tradiția companiei – însuși Bill Gates când s-a retras de la conducerea corporației a marcat momentul jucând într-o mini-comedie.
Mai mult: cea mai bună Comunicare (PR și marketing) o fac prin definiție angajații, și nu oameni din afară.
Iar „Microsoft the Musical” și-a propus, bănuim, să aducă simpatie brandului și să convingă specialiști IT în căutare de job că Redmond e cel minunat loc de muncă posibil.
Filmul a strâns 36k vizualizări în primele 19 ore de la lansare și nu a fost publicat pe canalul oficial YT al Microsoft:

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu