Leverage, companie românească de training și consultanță în negociere, lansează proiectul Leverage Together, în parteneriat cu Asociația Magic.
Pe scurt, consilierii Leverage organizează și facilitează grupuri virtuale de lucru pentru mediul de business din România, participanții plătesc o taxă pe care ei înșiși o stabilesc (dau cât vor), iar Asociația Magic transformă toate fondurile strânse în echipamente de protecție pentru sistemul medical.
Ce este Leverage Together și cum funcționează?
Leverage Together este un proiect care își propune să transforme expertiza și timpul consilierilor în negociere de la Leverage în resurse concrete pentru lupta împotriva coronavirusului.
- Echipa Leverage organizează periodic grupuri virtuale de lucru cu antreprenori și reprezentanți ai mediului de business. În cadrul acestora, se expun probleme și se caută activ soluții pentru provocările individuale ale fiecăruia dintre participanți;
- În urma încheierii ședințelor de lucru, fiecare participant decide suma pe care o oferă în contul consilierii primite și a ideilor schimbate;
- Fondurile primite se transformă automat în donații preluate direct de către Asociația Magic;
- Echipa Asociației Magic colectează donațiile în cadrul Fondului de Urgență pentru Spitale, iar acestea se transformă în resurse concrete pentru sistemul medical: aparatură și echipamente de protecție, cum ar fi combinezoane, măști, mănuși etc.
„La fel ca mulți alți reprezentanți ai mediului privat de business, ne-am întrebat și noi la începutul acestei perioade dificile – cum putem contribui prin ceea ce știm la ameliorarea chiar și cu 1% a situației complicate în care ne aflăm cu toții. Așa am ajuns la proiectul Leverage Together. Practic, fiecare dintre cei implicați pune la comun ce știe să facă mai bine și ce stă în puterea lui, în lupta împotriva coronavirusului.
Din rolul nostru dublu – suntem atât consilieri care au lucrat de-a lungul timpului cu multe businessuri antreprenoriale, cât și antreprenori la rândul nostru –, încercăm să sprijinim cu cele mai bune soluții mediul de afaceri de la noi, care trece acum prin necesitatea unor reașezări și renegocieri cu toți stakeholderii.
Avem, de asemenea, experiența unei alte crize economice în 2008, ceea ce ne-a învățat să avem răbdare, să vedem ce este în controlul nostru și să ne uităm și la oportunitățile generate de fiecare situație dificilă. Asta vom încerca să facem și în cadrul grupurilor de lucru online pe care le vom iniția”, a declarat Radu Glonț, Consilier în Negociere la Leverage și inițiator al proiectului.
„Poate va fi mai rău înainte să fie mai bine, dar cu siguranță în cele din urmă va fi bine. Cât de repede se întâmplă asta depinde, însă, de noi toți”, a completat Jeanina Zgîrie, Asociația Magic.
Primul grup virtual de lucru este programat pe data de 9 aprilie, între orele 16:00 și 17:30. Înscrierile se fac aici, în limita locurilor disponibile. Grupurile de lucru online vor continua pe parcursul lunii aprilie, în fiecare marți și joi, de la aceeași oră.
____________________________________________
Despre Leverage
Leverage este o companie de training și consultanță în negociere, fondată în 2012 de Sabin Gîlceavă. Compania a adus în premieră pe piața din România instrumente și experiențe de la Program on Negotiation (programul etalon în negociere dezvoltat de Harvard Law School, MIT și Tufts University).
Specialiștii Leverage au peste 20 de ani de experiență în vânzări, consultanță și training. Serviciile oferite de aceștia sunt atât programe in-house, cât și ședințe individuale de consiliere și posibilitatea de reprezentare directă în negocierile cu miză mare. Printre tipologiile de negocieri în care sunt implicați, de obicei, reprezentanții Leverage se numără: exit-uri, fuziuni, achiziții, negocieri cu furnizori de toate tipurile, negocieri cu buyerii, negocieri cu investitorii ș.a.
Despre Asociația Magic
Asociația Magic spijină copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora prin proiecte care le pun la dispoziție produse și servicii care le fac viața mai ușoară. Totul a pornit în 2014, când a fost organizată prima MagiCAMP, o tabără special gândită pentru copiii cu afecțiuni oncologice. De atunci încoace, peste 1000 de copii și-au regăsit copilăria prin „Joacă la greu”. Asociația Magic a identificat nevoile familiilor care îngrijesc un copil grav bolnav și a dezvoltat continuu noi proiecte prin care să le sprijine, printre care:
- MagicHOME – cazare gratuită pentru părinți și copii în perioada tratamentelor și a consultațiilor în 14 locații din România, Chișinău și Viena
- MagicBOX – colete lunare pentru familii greu încercate
- MagicHELP – Rețeaua SOLIDARITĂȚII, punte între aceste familii și companii care pot ajuta cu produse sau servicii
- MagiCARE – suport psihologic, informare și sprijin pentru părinți și copii, precum și pentru frații acestora
- MagicROOFS – case contruite de la zero pentru familii care trăiesc în condiții de neimaginat pentru secolul XXI.
Cel mai recent proiect al Asociației este Linia Solidarității – 021.555.2286 (ACUM), un nou serviciu de consiliere psihologică, navigare medicală și suport. În această perioadă, e vital ca oamenii care au nevoie de sprijin emoțional și psihologic să știe că cineva pe care se pot baza îi va asculta atunci când nu mai pot face față tensiunii și situațiilor provocate de COVID-19.