samsung antreprenoriat

Competiția națională de antreprenoriat social Changeneers merge în continuare, chiar dacă trainerii, juriul și participanții se întâlnesc prin Zoom, și nu fizic ca în anii anteriori.
Zilele trecute a avut loc un bootcamp, antrenament pentru finala din luna iunie.
Changeneers (click pentru detalii), competiție organizată de Impact Hub Bucharest și Samsung România, își propune să descopere cele mai bune startup-uri sociale, cele care au ambiția unei duble performanțe: să rezolve prin tehnologie o problemă a comunității și, concomitent, să funcționeze sănătos economic, adică să crească și să producă profit.
O discuție relaxată cu Simona Panait, director marketing Samsung România și membru al juriului Changeneers:

Samsung dezvoltă programe de responsabilitate sociala în România încă din 2011. Care este filosofia Samsung în domeniul CSR, ce valori promovează?

Simona Panait: Am inițiat programul Changeneers în urmă 2017, din dorința de a crea o punte de legătură între organizații și tehnologie, de a susține inițiativele antreprenoriale la început de drum și de a crea împreună cadrul potrivit pentru inovare și schimb de experiențe.

Changeneers a adresat o provocare mediului antreprenorial: de a găsi acele idei bune, acele soluții care au puterea să schimbe societatea în bine cu ajutorul tehnologiei.

director marketing samsung romania

Cum ne poate ajuta tehnologia în drumul spre atingerea potențialului personal maxim și în definirea brandului personal?

Simona Panait: Tehnologia este principalul motor al inovației, în momentul de față, și funcționează de cele mai multe ori ca un catalizator pentru proiectele profesionale și personale.
Samsung pune oamenii în centrul inovației, printr-o filosofie bazată pe generarea de experiențe care ne fac tuturor viața mai plăcută și mai plină de însemnătate. Avem la dispoziție o multitudine de dispozitive și servicii tehnologice care răspund la stilul de viață al fiecăruia și care ne pot ajuta să facem mai des lucrurile pe care le iubim cel mai mult. Această diversitate tehnologică ne poate ajuta să ne dezvoltăm în direcția pe care ne-o dorim și să ne atingem adevăratul potențial.
Mă bucur că start-up-urile înscrise în programul Changeneers urmăresc aceleași principii și le permit oamenilor să se descopere mai bine și să aibă un impact pozitiv în societate.

De trei ani, Samsung sprijină și crește cu pasiune, alături de Impact Hub, ecosistemul de startup-uri Changeneers. Cum vedeți dezvoltarea din ultimii ani a antreprenoriatului social în România?

Simona Panait: Numărul mare de concurenți înscriși în programul Changeneers, precum și calitatea și complexitatea propunerilor acestora ne demonstrează că potențialul pentru inovație tehnologică pe segmentul antreprenoriatului social din România este unul extrem de ridicat.
Am analizat propuneri foarte diverse și ingenioase, care pot rezolva multe din problemele cu care societatea noastră se confruntă în prezent. Remarc un nivel tot mai ridicat de pragmatism și o maturizare în rândul antreprenorilor sociali, care folosesc tehnologia ca pe o soluție la situațiile pe care încearcă să le corecteze.

Să spunem că ești student, ai o idee de start-up, dar nu știi ce să faci mai departe, cum să îți testezi proiectul pentru a vedea dacă este valoros sau nu. Poate veni un sprijin, în această situație, de la Samsung?

Simona Panait: Programul Changeneers se adresează acestei categorii de tineri cu spirit antreprenorial, care au nevoie de sprijin și de îndrumare. Changeneers oferă mentorat, susținere, webinarii și sesiuni de întâlniri pe tot parcursul anului pentru a fructifica acest potential și a contribui la creșterea sustenabilă a start-up-urilor cu impact social pozitiv.

Care este profilul predominant al start-up-urilor care au ajuns în faza finală a competiției?

Simona Panait: La ediția din acest an au fost înscrise peste 90 de soluții, un record absolut de înscrieri, dintre care am selectat 15 echipe pentru a participa la finala competiției. Și în acest an remarc diversitatea industriilor către care antreprenorii s-au orientat, cât și a modelelor de business și a tehnologiilor pe care aceșia le propun. În finală se vor duela cele mai promițătoare proiecte din domeniul medical, agricultură, ecologie, turism, educație financiară, urbanism, parenting, și curierat. Numitorul comun pentru aceste start-up-uri constă în scopul lor: folosesc inovația pentru a rezolva problemele sociale și pentru a ajuta la construirea unei lumi mai bune, pentru noi și pentru generațiile viitoare.
________________________________
Site-ul competiției și comunității Changeneers.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close