Închide

Ce vrei să cauți?

Platformă interactivă SAS unde poți vedea evoluția COVID-19 și previziuni despre pandemie

covid 19
covid 19

Dorian Hodorogea, Analytics Customer Advisory, SAS Greece & Eastern Europe, a prezentat într-un recent webinar o complexă platformă online, publică, de analiză a evoluției pandemiei COVID-19 la nivel mondial.
Platforma este realizată de SAS, companie americană prezentă și în România și specializată în Business Analytics și Inteligență Artificială.

„SAS ajută clienții din diverse industrii să se ocupe de tot ce înseamnă partea de analiză date, predicții, precum și obținerea de rezultate din datele deja existente.
În cazul COVID -19, avem foarte multe date, tocmai bune de analizat în timp real, pe baza cărora oferim informații relevante” – a explicat Dorian Hodorogea.
Peste jumătate din băncile de top utilizează soluțiile SAS în zonele de credit risk scoring, customer intelligence și anti money laudry.

Am extras câteva informații din platforma SAS:
Ca medie mondială, din 100 de oameni diagnosticați ca infectați cu coronavirus mor aproape 7.
Rata deceselor provocate de virus din totalul populației Terrei este foarte mică: 0,004.

Duminica trecută, numărul de noi cazuri înregistrate în SUA a fost aproape dublu față de cel din Rusia: 19.710 versus 11.012.

Dacă evoluția de până acum se va păstra, numărul de confirmați ca infectați cu coronavirus se va dubla în România la fiecare 25 de zile.

Pont: după ce ai cercetat homepage-ul Platformei SAS, mergi mai departe și dă click pe Full Report (dreapta sus) și exploatează cele șase tab-uri.
____________________________

Și un alt text despre cum utilizează SAS analiza de date : Cum afli cu trei luni înainte că un client vrea să plece la concurență.

 

Adaugă comentariu