Închide

Ce vrei să cauți?

SAS Romania: Vom asista la o digitalizare, forțată de noile realități, în multe industrii

Câteva idei culese dintr-un recent webinar organizat de SAS România, idei prezentate de Dorian Hodorogea, Analytics Customer Advisory, SAS Greece & Eastern Europe:

Vom asista la o digitalizare, forțată de noile realități, în multe industrii – care până acum considerau un moft folosirea noilor tehnologiilor. Iar această digitalizare le va ajuta esențial în înțelegerea consumatorilor, în fidelizarea lor, și nu mă refer doar la magazinele online.

Aceste noi digitalizări vor genera, în următorii 4-5 ani, un nou val de date, de analize și informații usor de folosit pentru creșterea eficienței în business.
Cu cât datele colectate sunt mai bine interpretate iar rezultatele luate mai mult în considerare, cu atât deciziile vor fi mai relevante.
SAS va avea un rol important, ca lider  mondial al pieței de Analytics, în a ajuta managementul din diverse industrii să obțină rezultate și predicții relevante din datele deja existente.

Analiza datelor a devenit din ce in ce mai importantă nu numai pentru companii, guverne,  dar și pentru orice cetățean interesat în administrarea eficientă a economiilor proprii, mai ales în vremuri de turbulență economică. Oamenii vor trebui să învețe cum să interpreteze și să folosească în interes propriu informațiile rezultate din analiza datelor.

Un exemplu excelent de utilizare a Big Data și a conectivității permanente la internet datorată device-urilor mobile pentru controlul pandemiei mi se pare cel aplicat de unele țări asiatice: când un cetățean străin intră în țară este obligat să-și instaleze o aplicație mobilă pe telefon. Urmează să introduca în aplicație date, de câteva ori pe zi, despre starea sa medicală – febra etc. Totodată, modulul de geolocație transmite unde se afla, cât de mult a călătorit în țară. Astfel, orice caz nou este identificat și tratat rapid, iar presiunea asupra secțiilor ATI este diminuată semnificativ.

Platforma interactivă SAS unde putem vedea în timp real evoluția COVID-19 și previziuni despre pandemie  la nivel mondial ne poate ajuta, ca țară, să identificăm rapid evoluțiile bune din unele țări și să cerem sprijin în know how pentru a le aplica și la noi.
Avem destule exemple de țări care au folosit Analytics și au reușit să controleze mai bine astfel răspândirea COVID-19.

Adaugă comentariu