Părinții sunt invitați la conferințele online „Copilăria în era digitală” organizate de Salvați Copiii cu susținerea Huawei România. Participarea este gratuită.
Câteva cifre interesante pentru părinți, dintr-un studiu al organizației Salvati copiii:

  • Internetul reprezintă principala sursă de informare a copiilor, urmată de discuțiile cu părinții sau profesorii
  • 47,6% dintre copii afirmă că verifică uneori, rar sau deloc valoarea de adevăr a informațiilor citite online
  • 61% dintre copii spun că s-au simțit inconfortabil ca urmare a ceva văzut online
  • 42% dintre copii afirmă că au cunoscut situații în care un prieten, coleg sau apropiat a fost deranjat sau supărat de anumite lucruri sau situații apărute pe net

Studiul în extenso, aici.
Părinții, indiferent unde locuiesc, își pot pune în calendar data de mâine vineri 7 august și marți 18 august când are când au loc noi ediții ale conferinței „Copilăria în era digitală” organizată de Salvați Copiii cu susținerea Huawei România.
Acest program de conferințe este menit să îi ajute pe părinți să își protejeze copiii de riscurile la care aceștia sunt expuși atunci când petrec timp online, riscuri care au devenit tot mai mari odată cu izolarea și distanțarea socială cauzate de pandemia Covid-19.

Conferința de mâine (orele 11.00-12.00) are ca temă „Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor”, iar  la cea din data de 18 august se va discuta despre „Școala online”. Participarea este evident gratuită.
Detalii pe pagina Facebook a Salvați copiii și pe cea a Huawei România.

„Huawei este prezent pe piața din România de peste 18 ani, având un impact economic și social important prin cele peste 2.200 de locuri de muncă pe care le-a creat în mod direct, prin valoarea adaugată adusă în economie și prin implicarea în programe sociale. Ne dorim să susținem educația noilor generații în direcția digitalizării și a tehnologizării.
La finalul anului trecut am donat 100 de mii de dolari către organizația Salvați Copiii România, pentru a susține programul ”Ora de Net”, proiect ce face pași importanți în direcția educației publicului și a familiilor privind amenințările online”, explică Angela Moraru, Corporate PR Manager Huawei România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close