Închide

Ce vrei să cauți?

Averi uriașe câștigate în timpul pandemiei

Statele Unite conduc în industria tech mondială. Cele mai ascuțite minți în antreprenoriat, management și inovație sunt în industria tech.
Problemă: liderii industriei tehnologice americane au o putere economică (unii și politică, la vedere) colosală. Această putere crește și e greu de spus cum ar putea fi „democratizată”.

Averea de un trilion de dolari
Pentru prima dată în istorie, averea însumată a primilor 12 miliardari ai SUA a depășit 1.015 miliarde de dolari, a calculat Institute for Policy Studies, preluat de Agerpres.
Lista, în ordinea averii:

Jeff Bezos (Amazon) conduce clasamentul cu o avere de 189,4 miliarde de dolari, pe locul doi este Bill Gates, cu 114 miliarde, pe trei, Mark Zuckerberg, cu 95,5 miliarde de dolari.
Averea lui Elon Musk, fondatorul Tesla, a crescut de la 25 miliarde de dolari, în martie, la 73 miliarde de dolari la 13 august (+ 197%).
Fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, ocupă locurile 11 și 12.
Singurii din top care nu sunt din zona tech: deținătorul Berkshire Hathaway (fond de investiții) Warren Buffet – cu avere în scădere, și principalii acționari ai Walmart – Alice, Jim şi Rob Walton.

Un geniu al încasărilor: Tim Cook
Din martie, valoarea la bursă a Apple s-a dublat, ajungând la uluitoarea sumă de 2000 de miliarde de dolari, scrie Hotnews.
CEO Tim Cook a dovedit că Apple poate să prospere financiar și fără a aduce pe piață produse cu totul noi și revoluționare. El a reușit să rețină tot mai mulți useri în ecosistemul Apple și să-i facă să cheltuiască tot mai mult, fie diversificând serviciile disponibile, fie mărind tarifele de abonament.
Chiar dacă Tim Cook nu are carisma lui fondatorului Steve Jobs, s-a dovedit un excelent organizator al lanțurilor de producție, a extins prezența companiei în China și a adăugat mai multe domenii din care compania să facă bani, astfel că atunci când vânzările de iPhone-uri au început să scadă, vânzările totale ale Apple au continuat să crească.

Pentru a avea o reprezentare a acestor cifre: valoarea a tot ce a produs România în 2019 (PIB) este de 263 miliarde de dolari.

Este limpede de ce companiile tech cresc în pandemie: mulți lucrează de acasă, iar comunicațiile au devenit esențiale într-o lume panicată.
Reflectă însă bursa realitatea economică? Ar putea urma o spargere a balonului de săpun reprezentat de aceste creșteri uluitoare?

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Foarte interesant, multumesc pentru informatie!

  2. Cu siguranta marile companii ale lumii au avut numai de castigat pe urma acestei pandemii si mai ales in sfera tech. Companiile mici au fost nevoite sa isi trimita angajatii acasa si sa isi schimbe hainele de lucru in pijamale iar cifrele acelea vor creste si mai mult in urmatoarea perioada.

  3. Averea lui Elon Musk s-a triplat in cateva luni. La inceputul anului 2021, a ajuns cel mai bogat om de pe Terra. Interesant.

Adaugă comentariu