razboi cibernetic

Puterile lumii nu se mai războiesc convențional cu tancuri și avioane, ci folosind arme digitale, de la rețele de dezinformare a populațiilor pe subiecte fierbinți – conspiraționale (coronavirus, de pildă), la furturi de documente secrete și până la influențare masivă prin social media a opțiunilor electorale.
Președintele rus Vladimir Putin a propus săptămâna trecută un armistițiu cu Statele Unite în spațiul online, fără a admite acuzațiile că Rusia a folosit în mod repetat tehnici cibernetice pentru a influența alegerile din Ucraina sau Statele Unite, că a sustras e-mailuri de la Departamentul Apărării și că a dezvoltat unele dintre cele mai sofisticate rețele online de dezinformare din lume – scrie nytimes.com.

Putin a publicat o declarație scrisă surprinzătoare, cu un plan în patru puncte pentru ceea ce el a numit „reboot” în relația dintre Statele Unite și Rusia în domeniul securității informațiilor electronice. Moscova și Washingtonul, a scris el, ar trebui să ofere „garanții de neintervenție în treburile interne reciproce, inclusiv în procesele electorale”.

hacker

Recent, Christopher A. Wray, directorul FBI, a avertizat că Rusia ar fi implicată în mod activ într-o campanie de dezinformare împotriva candidatului democrat la președinția SUA, Joe Biden.
(de aici)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close