Închide

Ce vrei să cauți?

Ei știu dinainte ce se va întâmpla

inteligență artificială
inteligență artificială

Războiui informațional dintre Azerbaijan și Armenia, pe tema Nagorno-Karabakh, un teritoriu disputat de cele două țări în munții Caucazului, a început cu luni bune înainte de confruntarea armată propriu-zisă din septembrie.
(Între timp, luptele au încetat și în zonă sau instalat trupe rusești de menținere a păcii.)

Compania americană Primer, specializată în prelucrarea informațiilor cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), și-a avertizat încă de atunci clientul, nimeni altul decât Comandamentul SUA pentru operațiuni/trupe speciale (SOCOM), asupra posibilității izbucnirii războiului azero-armean.
Primer a analizat mii de surse de știri și conversații publice și a descoperit Rusia ca origine a propagandei menită să întărească imaginea Armeniei, aliatul său.
Printre acționarii Primer se află In-Q-Tel, firma de capital de risc susținută de CIA.

Prelucrarea automată a informațiilor electronice (inclusiv voce și imagine) cu ajutorul AI face salturi de dezvoltare spectaculoase. În domeniul apărării, tehnologia devine esențială de asemenea în lupta contra dezinformării instituțiilor statului, unul dintre sporturile preferate ale propagandei și spionajului ostile.

Ce e interesant: printre clienții Primer, în afară de SOCOM și Forțele Aeriene SUA, găsim și lanțul de retail Walmart, cu care a încheiat un contract pentru identificarea tendințelor de consum și a problemelor în lanțul de aprovizionare.
Poți cere o ofertă companiei Primer, aici.
(text apărut in newsletterul Civilization)

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Multumesc pentru informatie si pentru link!

Adaugă comentariu