Închide

Ce vrei să cauți?

7 motive pentru care cursurile Huawei ICT Academy sunt esențiale pentru viitorii ingineri

Dacă ești student pasionat de tehnologie, sau cadru didactic în facultățile tech, acest articol este important pentru tine.
Vestea bună: Huawei a anunțat că extinde Programul educațional global ICT Academy în România, pentru a sprijini formarea tinerilor ingineri prin oferirea de pregătire teoretică și practică în domeniul tehnologiilor de vârf.
Am pus în ordine argumentele care te vor convinge să profiți dacă te vei întâlni cu această oportunitate:

  1. Cursurile au drept curriculum Big Data, AI, IoT, Cloud Computing și Networking. Conform LinkedIn, acestea sunt specializările cele mai căutate peste tot în lume. Sunt milioane de posturi libere, iar o pregătire într-unul dintre domenii îți va asigura putere de negociere în privința salarizării.
  2. Huawei ICT Academy oferă la absolvirea cursurilor posibilitatea de a accesa certificări internaționale. Sună bine, nu?
  3. Huawei deține peste 100.000 de brevete active în mai multe domenii. Grupul este pe locul 2 în Europa și pe locul 10 în SUA ca număr de brevete acordate, fiind lider în domeniul brevetelor 5G. Compania este și cel mai mare deținător de brevete în China. Tehnologiile predate sunt așadar de actualitate imediată și totodată de viitor, în condițiile în care chiar și concurenții Huawei plătesc pentru utilizarea unor patente.
  4. Huawei oferă instituțiilor de învățământ partenere o soluție completă și rodată perfect în timp: de la dezvoltarea cursurilor, pregătirea formatorilor și configurarea mediului de laborator, până la certificarea studenților prin parteneri terți și oferirea de oportunități de carieră. Parteneriatul este personalizat pentru fiecare instituție în parte, pentru a răspunde nevoilor instituțiilor de învățământ superior și celor ale industriei.
  5. Apropo de calibrarea cursurilor și de experiența în predare. Lansat în 2013, programul ICT Academy are în prezent parteneriate cu peste 1.500 de instituții de învățământ și anual pregătește mai mult de 60.000 de studenți din peste 90 de țări.
  6. Digitalizarea se accelerează puternic în diferite industrii, iar universitățile trebuie să reformeze conținutul tradițional de predare prin actualizarea cursurilor. Nu întotdeauna ritmul de adaptare este cel potrivit, de aceea programul ICT Academy este esențial pentru o bună pregătire la absolvire.
  7. ICT Academy are experiență în România. De exemplu, Huawei a oferit finanțare pentru un laborator tehnologic dedicat al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, materiale pentru cursurile prevăzute în programa ICT Academy și instruire pentru profesori.

Prin ICT Academy sprijinim tinerele talente din domeniul tehnologiei, însă acesta nu este doar un program educațional, ci piesa de bază a unui întreg ecosistem. Ne dorim să contribuim la reținerea talentelor ICT în România prin programele noastre educaționale și prin joburile pe care le oferim în cadrul companiei noastre, astfel încât inginerii români să găsească aici oportunitățile de educație și de carieră care le permit să se dezvolte și să nu plece în afara țării.” – explică George Zhang, CEO Huawei România.

As mai spune că în privința competențelor digitale, la nivel elementar nu stăm prea bine. În schimb, România are rezultate bune în ceea ce privește absolvenții în domeniul ICT, situându-se pe locul 5 în rândul statelor membre UE, cu 5,6% dintre toți absolvenții.

În concluzie, Huawei și-a propus extinderea programului ICT Academy în România și colaborarea cu universități de profil, care ar putea integra cu ușurință cursurile și serviciile furnizate de companie pentru a oferi o pregătire în plus profesorilor și studenților, prin punerea la dispoziție a noilor tehnologii și a cunoștințelor de top în domeniu.

Pentru a-ți face o idee despre complexitatea ecosistemului de talente ICT Academy, poți vizita acest portal.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu