Închide

Ce vrei să cauți?

Despre camerele video cu inteligență artificială produse și distribuite de compania românească KMW Systems. Ce știu să facă pentru tine

KMW Systems
KMW Systems

Inteligența artificială (AI) pare unora un subiect SF. Nu mai e chiar așa, de mâine poți să îți comanzi și tu o cameră video cu astfel de funcții AI, de pildă să te recunoască când ajungi acasă și să îți deschidă ușa sau să ponteze automat angajații la intrarea în companie pe baza recunoașterii faciale.

Important de știut pentru a nu încălca legea: spre deosebire de alte zone geografice, în UE recunoașterea facială este reglementată strict de normele europene GDPR, de protecție a datelor personale. De aceea, este indicat să apelăm la instalatori autorizați, care cunosc prevederile legale atunci când montăm camere video sau sisteme de supraveghere, mai ales în exterior. Un sistem video care înregistrează trecătorii de pe o stradă poate fi ilegal, de pildă, dacă nu are aprobare de la poliție.

Câteva exemple de utilizare a camerelor video cu soluții AI, informații oferite de Mihai Stanciu, manager tehnic KMW Systems, producător și distribuitor în România al sistemelor KMW.

Exemple de sarcini îndeplinite de Camera KM-IP551TX-AS
Camera IP KM-IP551TX-AS (foto sus), care face parte din gama KMW, este specializată în detecție facială, protecție perimetrală și numărarea de persoane. Color, înregistrează evenimentele la 5 megapixeli, pe NVR (Network Video Recorder) sau pe card Micro SD de până la 256GB. Raza de detecție este de până la 80 de metri. Comunică cu smartphone-urile și tabletele iOS și Android.
Transmite instantaneu alerte dacă îi este schimbată poziția, deconectată de la rețea sau obturată.
În afară de detectarea intrușilor, camera poate fi antrenată pentru sarcini diverse, de exemplu:
Protecție a locului de parcare. Dacă un autovehicul staționează mai mult de două minute (valoare care poate fi setată) într-un perimetru, camera trimite notificare.
Numărarea persoanelor care se adună într-un perimetru. Dacă acest număr depășește o valoarea setată, camera trimite o notificare. Când voiceover-ul dintr-un supermarket anunță deschiderea unei noi case de marcat, s-ar putea să fie vorba de o alertă trimisă de o cameră video AI.
Detectarea zonelor cele mai aglomerate ca trafic de persoane. Important pentru marketingul din retail, de exemplu. Dacă o zonă atrage mai mulți cumpărători, aceasta poate fi potrivită pentru plasarea unor produse de lux. Sau pe un culoar cu circulație mai slabă se pot plasa promoțiile.
Studiu de caz. Fabrică de mezeluri. Angajații echipați aseptic nu au voie să atingă nimic pe drumul de la vestiar la linia de producție. O cameră cu modul AI integrat și cu face recognition le poate deschide automat ușile.
Camerele cu module de inteligență artificială integrate pot colecta și analiza metadata: câți bărbați/câte femei circulă într-un perimetru, ce expresii faciale au (tristețe, calm, bucurie etc), analiză îmbrăcăminte.
Exemplu: dacă în urma unei infracțiuni este căutat un bărbat cu cămașă albastră și pantaloni negri, softul AI îl poate identifica în imaginile stocate.

KMW Systems
Digital Video Recorder KMW Systems bazat pe inteligență artificială

Apropo de imagini stocate, o altă categorie de echipamente distribuite de KMW Systems sunt DVR-urile (Digital Video Recorder) cu inteligență artificială. Acestea au funcții de protecție perimetrală, recunoștere facială, căutare AI după clasificare persoane sau vehicule, înregistrează camere cu rezoluție de până la 12 megapixeli. Sunt destinate fabricilor, depozitelor, aeroporturilor, mall-urilor, zonelor securizate și locuințelor. Soft-urile evoluate le permit o acuratețe semnificativă: alarmele false generate de animale, frunze în cădere, umbre au o rată de sub 1%.
Recunoaște până la 12 imagini faciale pe secundă din 10 baze de date, cu până la 20.000 de imagini înregistrate. Detectează persoanele care nu sunt înregistrate în baza de date.

Alte domenii în care activează KMW Systems
Videointerfoane IP: modele wireless, apeluri video și audio, deblocare și cu telefonul mobil, night vision, acces inclusiv pe bază de card sau cod, ieșire releu pentru deschidere yală, touchscreen.

KMW Systems
Dispozitiv videointerfonie KMW Systems

Soluții KMW Systems antiincendiu: centrale adresabile care controlează până la 1024 de dispozitive și 320 de zone, detectoare de temperatură/fum, sirene etc.

KMW Systems
Dispoztiv antiincendiu KMW Systems

Camere de supraveghere full color Starlight: redau imagini color de calitate și clare chiar și în condiții de lumină foarte scăzută.
Platforma KMW B2B. Recent, compania a lansat platforma B2B, accesibilă 24/7 de oriunde și de pe orice dispozitiv cu conexiune la net, prin care partenerii obțin informații despre produse, prețuri, stocuri și promoții în timp real. De asemenea pot accesa istoricul și stadiul comenzilor, facturi, formulare de retur și service.

KMW Systems s-a impus pe piață și datorită beneficiilor deosebite care îi ajută pe clienți să aleagă cele mai bune și potrivite soluții:

KMW Systems are stocuri suficiente, astfel încât finalizarea proiectelor este rapidă. De asemenea, pune la dispoziție o gamă variată de produse, ce acoperă nevoile de securitate pentru proiecte diverse ca mărime, specificații și complexitate.

Garanție 5 ani la produse. Toate produsele din gama proprie KMW Systems beneficiază de o garanție prelungită de 5 ani, în cazul în care echipamentele sunt achiziționate prin intermediul unei firme instalatoare.

Consultanță și suport tehnic gratuit. Experții companiei oferă sfaturi și recomandări pentru a lua cea mai bună decizie în raport cu cerințele și specificul proiectelor, inclusiv suport tehnic pentru implementarea soluțiilor propuse.

Poți  testa produsele. Specificațiile tehnice nu sunt întotdeauna suficiente pentru a alege echipamentul potrivit. Amplasamentul, condițiile de iluminare și dinamica scenei monitorizate contează în alegerea soluției optime. Astfel, pentru aceste situații, clientul are posibilitatea de a lua în test oricâte echipamente are nevoie. După teste, le păstrează doar pe acelea care se potrivesc proiectului.

Service rapid. Compania are un departament de service specializat. Eventualele reparații se fac prompt, în 1-3 zile lucrătoare.

Transportul este gratuit la toate comenzile plasate de clienții înregistrați în platforma B2B KMW Systems, inclusiv pentru retur și service.
­­­­­­­­­­­­­­­­­______________________________________________________

Cine este KMW Systems
Compania a fost înființată în 2004. KMW Systems produce și distribuie echipamente sub brandul propriu, KMW: supraveghere video, videointerfonie, control acces și antiincendiu. Noile echipamente beneficiază de 5 ani garanție, respectă standardul ONVIF și sunt compatibile cu echipamentele și aplicațiile Dahua.

KMW Systems oferă soluții complete de supraveghere video, videointerfonie, control acces, antiincendiu, sisteme alarmă wireless, software, yale inteligente.
Prin parteneri, soluțiile companiei sunt destinate zonelor rezidențiale, parcărilor, stadioanelor, unităților retail, șantierelor de construcții, unităților de învățământ, parcurilor logistice, instituțiilor de stat, fermelor agricole, proiectelor smart city.

Adaugă comentariu