Închide

Ce vrei să cauți?

Dacă te gândești să îți schimbi laptopul, alege dintre noile Intel EVO

Am trecut să iau trei mici la o terasă din cartier care mă convinsese că știe să-i facă.
Într-un colț, la o masă, cineva muncea de zor: cu un fresh în față și cu căștile wireless în urechi, dialoga cu un client nevăzut și tasta de zor.

Nu mai e o scenă ieșită din comun. Mulți lucrează remote, iar unii antreprenori și freelanceri nici nu prea au un birou al lor, muncesc din living, dormitor, bucătărie sau din cafenele.
Paradigma muncii s-a schimbat pentru totdeauna, vezi știrile cu angajați care nu mai vor să se întoarcă în birourile open space.
Pentru a te simți confortabil și a avea productivitate ca lucrător nomad – cum ești adesea, ai nevoie de un laptop care să bifeze câteva calități: să fie ușor și rezistent, să pornească rapid, să „te țină” bateria – pentru că nu ai priză la îndemână peste tot, să nu facă mofturi când trebuie să te ajute la un proiect creativ care cere resurse mai mari.
Adică, să aibă hardware și software performante.
Experimentul despre care îți voi povesti în continuare a fost relevant în acest sens.

În ultimii doi ani, am lucrat pe același laptop mediu ca dotări. A mai îmbătrânit și el, iar din cauza harddisk-ului și a uzurii, avea nevoie de un minut până se deschidea complet și de vreo 5 secunde până să îmi afișeze un document în Word sau Excel. Mai multe tab-uri deschise? Deja gâfăia.

Saltul
Zilele trecute am făcut un salt în 2021-2022. Am luat în test un laptop ultraportabil, ASUS EvoBook S14, pe numele său. Cântărește doar 1,3 kilograme și e gros de 15,9 mm. O bijuterie, dar foarte puternică. Îl porți în rucsac și nici nu-l simți.
Este animat de tehnologia Intel EVO.
Și acum intrăm în poveste.

Noua clasă selectă de laptopuri Intel EVO
Memorează acest logo:

laptop bun

Dacă vei vedea această etichetă pe un laptop, vei ști că face parte din noua clasă de laptopuri premium Intel EVO, proiectate să îți ofere cea mai bună experiență de mobilitate – cum scrie la manual, altfel spus, să se dovedească foarte bun dacă ești mai tot timpul pe drum.
Laptopurile din noua clasă sunt foarte subțiri, foarte ușoare, performante și integrează cele mai noi inovații.
Găsim laptopurile Intel EVO sub siglele majorității marilor producători: Lenovo, ASUS, HP, Acer, Dell, MSI etc.
Important de știut: dacă un laptop poartă acest badge special, înseamnă că a trecut cu succes probele certificării Intel EVO, adică o serie de criterii stricte de eligibilitate definite de Intel.

Ești go-getter? Atunci Intel EVO e pentru tine

Laptopurile Intel EVO Certified au fost proiectate pentru segmentul go-getters. Bifează câte dintre caracteristicile acestei categorii ți se potrivesc.
Așadar, ești go-getter dacă:
Te afli mereu în mișcare, folosești laptopul în cafenea/restaurant, în biroul clientului, în mașină (trasă pe dreapta, evident), acasă în pat, în sala de training, în aeroport.
Ești energic(ă) și ești preocupat(ă) de productivitate – nu-ți place să treacă timpul pe lângă tine fără rost.
Laptopul este computerul tău principal și îl folosești atât pentru muncă, dar și pentru pasiuni și relaxare.
Poți lucra și te simți în largul tău în orice spațiu decent, public sau nu, fără probleme de concentrare.
Vezi laptopul ca pe o unealtă de lucru esențială și ți se pare logic să investești într-un exemplar premium.
Înțelegi că laptopul face parte din ținuta ta în spațiile publice și alegi un design care să vorbească despre succesul personal.

Care sunt caracteristicile cheie și specificațiile seriei Intel EVO

Fiecare laptop certificat Intel EVO a fost testat, reglat și verificat pentru a satisface toate cerințele următoare:
Toate laptopurile din această clasă au la baza procesoare Intel Core i5 si i7 din generatia a 11-a, ceea ce garantează o performanță ridicată.
Durata bateriei între încărcări pe laptopuri cu ecran Full HD este deosebită. Ce indică bateria laptopului testat, încărcată complet, după o oră de utilizare (Internet + Office) și trei ore de stand by:

Desigur că bateria se epuizează în funcție de utilizare, dar e verificat că îți ajunge pentru o zi întreagă de lucru, dacă e încărcată complet.

Apropo de asta, bateria se încarcă foarte rapid, ca la smartphone-urile hi-end. Să spunem că ai avut o zi agitată și s-a dus bateria. Ții laptopul (cu ecran full HD) 30 de minute în priză și vei avea suficientă energie pentru a lucra patru-cinci ore.
Pornire instantanee. Laptopurile proiectate pe platforma Intel EVO ies din modul sleep în mai puțin de o secundă. E o plăcere.
Cea mai bună conectivitate wireless și cu fir din clasa sa: vine cu tehnologia Intel Wi-Fi 6 (Gig+) integrată, ceea ce înseamnă conexiuni stabile și viteze deosebite. Nu lipsesc porturile USB tip C Thunderbolt 4.
Excelență pe partea grafică. Procesoarele Intel Core din generația a 11-a cu grafică Intel Iris Xe te ajută când ai de dus la bun sfârșit proiecte creative.
Audio. Laptopurile care poartă badge-ul Intel EVO au integrate difuzoare și microfoane de înaltă calitate și livrează un sunet deosebit. Chiar dacă vorbim de ultraportabile, practic nu mai ai nevoie de boxe externe.
Vine cu un soft de anulare a zgomotului de fundal, ceea ce e util în videocall-uri.
Camera pentru video conferințe este HD, de calitate. Am testat-o pe Zoom și e impecabilă.

Avem și o listă de servicii/soluții care au fost testate pe platforma Intel EVO:

laptop bun

Cum aproape fiecare dintre noi este fan al unui brand, iată și colecția de laptopuri certificate Intel EVO:

laptop bun

Concluzia: merită să faci un salt de tehnologie și să adopți Intel EVO, mai ales dacă lucrezi în comunicare, ești antreprenor, influencer, producător de conținut sau postul de încadrare în companie presupune puține ore petrecute în birou și multe pe teren.
E o investiție utilă, iar achiziția în rate poate însemna aproximativ 50 de euro pe lună. Ceea ce nu e mult, dat fiind că e vorba de principala ta unealtă de lucru.

Adaugă comentariu