Samsung Galaxy Z Flip3 5G devine cel mai mic smartphone din lume atunci când este pliat, ceea ce îl face plăcut la purtare – încape în buzunarele celor mai strâmți blugi, nu deformează buzunarul interior al sacoului și nici poșetele cele mai mici ale doamnelor.
Plus că de pe ecranul exterior de 1,9 inci (pe care poți să-l personalizezi după dispoziție și gust), îți iei informațiile de bază printr-un dublu click (ora, meteo, apeluri, notificări etc), fără să mai deschizi ecranul principal. Tot de pe ecranul exterior controlăm și aplicația music player.
Deschis, Flip3 arată și se comportă ca un smartphone de top, cu ecranul principal o idee mai lung (un gen de Galaxy S21 pe steroizi), ceea ce nu e, evident, un dezavantaj.
Apropo de ecranul principal, acesta este de 6,7 inci, OLED, 425ppi, cu rata de refresh de 120Hz. Oferă culori bune, claritate, răspuns rapid și fluid la scrolling și click-uri. Samsung spune că stratul de sticlă care acoperă ecranul este cu 80% mai rezistent față de generația anterioară de Flip.
Senzorul de amprentă este plasat pe butonul lateral de deschidere/închidere; mi se pare mai confortabil.
Una dintre principalele îmbunătățiri ale Galaxy Z Flip3 5G este rezistența la apă. Vine cu standardul IPX8, ceea ce înseamnă, conform documentației, că rezistă la adâncimea de 1,5 metri, maximum 30 de minute. E bine de știut că telefonul rămâne întreg dacă te prinde o ploaie sau dacă îl iei la piscină, dar nu cred că e indicat să-l folosești la filmări subacvatice și în niciun caz în apă sărată.
Îmi place opțiunea de a împărți ecranul în două. În partea de sus avem Youtube, iar în partea de jos putem aduce Google, Facebook etc. Youtube este prima aplicație optimizată pentru telefoanele pliabile Samsung, urmează și altele.
Samsung Galaxy Z Flip3 5G vine în patru variante de culoare: Cream, Black Phantom, Green, Lavender.
Evident, un astfel de telefon dă tot ce poate dacă îi oferi o conexiune 5G. Eu am folosit un SIM 5G Orange și am testat viteza de internet mobil în puncte dintr-un cartier bucureștean oarecare, Balta Albă, mai precis, aria Camil Ressu – Liviu Rebreanu, Baba Novac, Dristor, Mihai Bravu.
Am obținut viteze la internetul mobil, download, pornind de la 106 Mbps (între pereții de beton ai apartamentului) cu un maximum de 251 Mbps în Parcul IOR:
Nu sună deloc rău, nu? Și vorbim de un cartier relativ periferic, cu o densitate umană mare. În alte zone din București, de exemplu cele centrale, viteza la download depășește 500-600 Mbps.
Datorită internetului mobil 5G putem descărca un episod dintr-un serial Netflix în câteva zeci de secunde, jocurile online merg fără gâtuiri și în general experiența online este cu totul alta. Deocamdată, răspândirea tehnologiei 5G în România este la început (urmează niște licitații guvernamentale pentru frecvențe destinate dezvoltării rețelelor) și își va arăta potențialul încetul cu încetul. În următorii câțiva ani, vitezele cu care ne-a obișnuit fibra optică vor deveni accesibile pe smartphone.
Unde avem rețea 5G Orange
Dacă ți-am stârnit interesul pentru astfel de viteze, este un moment bun să actualizăm câteva informații: Reţeaua Orange 5G este în expansiune, fiind disponibilă astăzi clienților din 20 de orașe, printre care Brașov, București, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, precum și orașe din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale.
Orange este singurul operator care oferă acoperire 5G în proportie de 100% în București și, de asemenea, singurul operator din România implicat activ în programele Horizon2020 care au ca scop standardizarea și dezvoltarea tehnologiei 5G la nivel de UE.
O ofertă bună (P)
Toamna aceasta este un moment bun să te bucuri de noua experiență a internetului mobil 5G, mulțumită Samsung Galaxy Z Flip3 sau a altui model 5G de la Samsung.
În magazinele Orange, operatorul care are cea mai bună rețea din România*, găsești permanent oferte interesante. Intri aici, selectezi în stânga Samsung și 5G și alegi ce ți se potrivește.
Dacă te interesează cele mai noi telefoane pliabile, citește și Ce știe să facă smartphone-ul pliabil Samsung Galazy Z Fold3.
________________________________________________
* Orange este recunoscut ca operatorul cu cea mai bună rețea din România. Certificarile Ookla din 2020 au fost realizate prin teste comparative pentru toți cei 4 operatori din România și au arătat că Orange este rețeaua cu cea mai mare acoperire și cu cele mai mari viteze de internet mobil. Noile masuratori din 2021 arată că Orange rămâne cea mai bună rețea, iar certificările vor fi reînnoite.