Închide

Ce vrei să cauți?

Utopiile atrag tinerii. De pildă, socialismul. Dar le va trece când cresc

Aproape 80% dintre tinerii britanici dau vina pe capitalism pentru criza imobiliară; 75% consideră că problemele climatice sunt generate de capitalism; 72% vor naționalizarea companiilor; 67% doresc să trăiască sub un sistem economic socialist.
„Respingerea capitalismului poate fi o aspirație abstractă”, spune un sociolog. „Dar și Brexit-ul a fost” – completează el.
De cealaltă parte a Atlanticului, un sondaj Gallup din 2018 a constatat că doar 45% dintre tinerii americani văd favorabil capitalismul, în scădere de la 68% în 2010. Ca să le revină mintea la cap, le-aș propune să trăiască șase luni în paradisuri socialiste precum Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord, unde oamenii fac foamea la propriu. Se vor întoarce vindecați pe vecie. (sursa)
În poză: Lenin, cel care a instaurat comunismul în Rusia și unul dintre cei mai mari criminali ai omenirii. Cadavrul lui este conservat sub formă de mumie la Moscova, într-un mausoleu, de la moartea lui de sifilis în 1924.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Apropo de tineri, de ce mai găsești octogenari care spun că trăiau mai bine în comunism – și nu numai?

    https://romania.europalibera.org/a/românii-tot-mai-nostalgici-după-comunism-creștere-de-20-în-7-ani-care-sunt-motivele-/31463617.html

    Capitalismul, bankingul, au eșuat sau nu în România, dacă vezi așa ceva la 30 de ani de la Revoluție? Hai să vedem lucrurile pentru ceea ce sunt.

Adaugă comentariu