Închide

Ce vrei să cauți?

Certificare independentă: Vodafone Supernet Fibră, cea mai bună rețea fixă din România

Vodafone Supernet Fibră
Vodafone Supernet Fibră

Mai ales în dificilul ultim an și jumătate, conexiunea la internet a devenit esențială pentru muncă, școală, informare, comunicare cu cei apropiați, relaxare.
Spre deosebire de alte zone din Europa, unele dezvoltate, stăm bine la capitolul internet: avem viteze bune și tarife convenabile.
Această realitate este confirmată de recenta certificare primită de la un auditor independent de rețeaua de internet fix Vodafone Supernet Fibră.

Pe scurt, Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, conexiune stabilă și o experiență Wi-Fi foarte bună prin intermediul router-ului Super Wi-Fi. Rețeaua Vodafone Supernet Fibră acoperă peste 3,3 milioane de gospodării din mediul rural și urban.

Vodafone România este prima rețea din țara noastră care a primit certificare de la auditorul german independent umlaut pentru rețeaua de internet fix. Vodafone Supernet Fibră a primit această certificare pentru cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix, pe baza scorului general obținut în urma evaluării a peste cinci milioane de eșantioane de trafic de internet colectate în perioada martie – august 2021. Aici poți vedea certificatul.

Supernet Fibră a obținut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte față de următorul clasat și de 239 de puncte față de operatorul situat pe ultimul loc. Astfel, a fost cotată de către auditorul umlaut ca asigurând cea mai bună viteză medie de descărcare a datelor și având performanțe notabile în ceea ce privește viteza de încărcare.

viteză internet

Testele umlaut se bazează un volum de 5 milioane de sesiuni de internet în perioada martie-august 2021.
Spre deosebire de metodele actuale de “ranking” a serviciilor de internet fix, bazate pe teste de viteză inițiate în mod voit de către un client/operator de la un terminal (laptop, computer, tabletă, telefon) către o destinație fixă de internet (cum ar fi serverele Ookla sau Netograf), metodologia folosită acum de umlaut este una de tip crowdsourcing. Aceasta se bazează pe analiza sesiunilor de internet efectuate de clienți, în orice moment din zi, către destinațiile de internet pe care aceștia le acceseaza zilnic. Aceasta metodologie permite o evaluare reală, end-to-end, a experienței unui client cu serviciile de internet fix. Volumul sesiunilor de internet analizate este extrem de mare, astfel că oferă o relevanță crescută.
Contează mult și router-ul. Chiar dacă operatorul ne aduce până la ușă o conexiune de capacitate mare (1, 2 sau 10Gbps), experiența noastră va fi dată de ceea ce primim la capătul rețelei. Calitatea router-ului de internet instalat de operator în casă sau birou, precum și calitatea access point-ului de Wi-Fi, contează. Investițiile operatorilor în calitatea acestor echipamente este la fel de importanta ca investițiile în infrastructură.

„Investim în rețeaua Supernet Fibră a Vodafone atât pentru extinderea ei, în special în zonele cele mai izolate și lipsite de orice fel de acces la servicii de telecomunicații, cât și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix, pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix atât acasă, cât și la birou.
Digitalizarea începe cu rețele de telecomunicații fiabile, extinse până în cel mai îndepărtat sau izolat colț de țară, capabile să susțină accesul tuturor la servicii, educație, sănătate, divertisment.”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.

Șapte certificări și pentru rețelele mobile Vodafone
Recent, rețeaua 5G a Vodafone a fost confirmată de același auditor german umlaut drept cea mai fiabilă rețea 5G din România, obținând totodată cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanța serviciilor de date mobile. Recunoașterea vine la trei ani de la lansarea sa, fiind prima rețea 5G disponibilă în România. Totodată, aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urma campaniilor de măsurări comparative realizate de umlaut și care au vizat toate rețelele mobile din România.
____________________________________
(P) Acest articol este scris la invitația Vodafone România.

Adaugă comentariu