Închide

Ce vrei să cauți?

Au apărut somelierii roboți bazați pe AI

În viitor, în magazin sau restaurant, softurile AI vor ști cu precizie ce vin îți place.

Brokerul de vinuri Vinovest a anunțat lansarea primului consilier robotizat în domeniul vinurilor dotat cu inteligență artificială. În fapt, este o aplicație care permite investitorilor să genereze, să urmărească și să evalueze propriile portofolii de vinuri deosebite.
Acești somelieri robotizați ai vinului pot ghida investitorii pe piața globală a vinului, în creștere, de 686 de miliarde de dolari, la orice oră din zi, moment în care pot alege să cumpere, să vândă sau să se răsfețe cu vinul ales.
Co-fondatorul Vinovest, Anthony Zhang a explicat pentru Wunderman Thompson Intelligence: „Există multă subiectivitate în vin și multe emoții în investiții. Noi le putem elimina pe amândouă din ecuație prin valorificarea inteligenței artificiale și a machine learning pentru a ajuta investitorii să își optimizeze portofoliile de vinuri fine”. Susținută de consilieri de portofoliu experimentați și de un algoritm brevetat, platforma conectează rețeaua sa globală de vinării și comercianți la o serie de părți interesate de investiții alternative, altele decât bursa și crypto.

Și această cramă automatizată (cost 179.000 de dolari), WineWall pe numele său, este bazată pe AI. Somelierul virtual care are grijă de rafturile cu vin poate sugera asocieri de mâncare și vin, identifică 600.000 de vinuri de colecție și va înregistra preferințele proprietarului.

vin inteligenta artificiala

Aplicația mobilă BottleBird, bazată de asemenea pe AI, recomandă diverse vinuri în funcție de preferințele de aromă pe care i le comunicăm. Precizia recomandărilor merge până la 95%.
___________________
Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu