Închide

Ce vrei să cauți?

Electronic Arts România oferă acțiuni ale companiei fiecărui nou angajat

Iar cine dorește poate lucra două săptămâni pe an de oriunde în lume, în afară de concediile obișnuite

Am discutat cu doamna Anca Lăzăroiu, Talent Acquisition Manager în cadrul Electronic Arts (EA), și am ajuns la concluzia că să fii dezvoltator de jocuri într-o companie importantă este o meserie tare tentantă. Dovadă că vin și străinii să se angajeze la București.

VK: Vă rog să faceți o scurtă prezentare a EA Romania: număr de angajați, jocuri la care a contribuit/pe care le-a dezvoltat, jocuri la care echipa lucrează în prezent, media de vârstă, orice alte date pe care le considerați relevante.
Anca Lăzăroiu: Cu o istorie de peste 16 ani în România, Electronic Arts a ajuns astăzi la peste 1.900 de angajați și colaboratori, fiind una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri video, experiențe interactive și tehnologie din țară.
Colegii noștri contribuie, alături de alte studiouri, la dezvoltarea celor mai apreciate jocuri video la nivel global, cum ar fi EA SPORTS™ FIFA și NHL. De asemenea, asigurăm procesul de QV (Quality Verification) pentru o mare parte din jocurile EA, printre care se numără: Apex Legends™, Battlefield™, Madden, UFC Mobile, NBA Mobile.
Echipele din spatele fiecărui joc sunt diverse, fiind formate din programatori, game designers, producers, project managers, technical animators, graphic designers, UX experts, QA analysts, technical artists, cyber security specialists, system administrators și multe alte roluri.

VK: Cum este organizată activitatea EA Romania din punct de vedere departamental?
AL
: În studioul din România suntem organizați în echipe multidisciplinare, care acoperă zone variate, de la game development până la servicii corporate și care urmăresc structura globală de business a Electronic Arts. De exemplu, departamentele noastre sunt integrate în: EA SPORTS (unde sunt dezvoltate EA SPORTS FIFA™ și NHL), Core Technology Organization (din care fac parte echipele EA Digital Platform, EA IT, EA Security și Frostbite), Development Technology & Services (unde găsim echipele de Quality Verification & Standards, Studios Technology Group, DTS Operations și Studios Data & Insights/Analytics), Marketing Commercial Publishing, Corporate (de unde fac parte departamentele Financiar, IT, People Experience și Workplace Experience).
Suntem un grup dinamic, creativ, divers și multicultural, împărtășim valorile companiei și dorința de a dezvolta și utiliza tehnologie de ultimă oră pentru a bucura gamerii din întreaga lume. Ne unesc viziunea comună asupra excelenței și pasiunea noastră de a aduce la viață cele mai apreciate jocuri video la nivel mondial.

gaming resurse umane
Anca Lăzăroiu, Talent Acquisition Manager în cadrul Electronic Arts (EA)

 VK: Care este portretul ideal al candidatului young & fresh la angajare?
AL: Pentru studenții care vor să descopere mai multe despre industria de gaming, Electronic Arts Romania oferă diverse programe de internship, cu specializări în programare, producție, project management, graphic design, game design, data analytics, etc. Perioada de internship durează 6 luni și se desfășoară începând cu luna iulie, programul fiind unul flexibil. Anunțăm și promovăm aceste roluri în lunile martie-aprilie, pe siteul nostru de cariere și pe canalele noastre de social media.
De asemenea, candidatii entry level pot găsi, în cadrul Electronic Arts Romania, roluri potrivite experienței și aspirațiilor lor profesionale. Motivația, întrebările adresate intervievatorilor și înțelegerea rolului pentru care aplică sunt câteva aspecte care fac diferența. Dorința lor de a învăța, curiozitatea, creativitatea și pasiunea pentru această industrie ne impresionează de fiecare dată.

Toate rolurile noastre sunt prezentate pe ea.com/careers.

VKDar profilul candidatului care are deja experiență în programare/gaming?
AL: În cadrul Electronic Arts Romania avem deschise multiple roluri care se adresează candidaților cu experiențăAceste roluri implică un anumit nivel de cunoștințe tehnice, oferind, pe lânga oportunitățile de învățare continuă și de creștere profesională, posibilitatea de a contribui la dezvoltarea de jocuri video și experiențe interactive care aduc bucurie milioanelor de gameri la nivel global.
Experiența în industria de gaming nu este însă obligatorie pentru toate rolurile. Cu toții am fost, la un moment dat, nou veniți în această industrie. Varietatea experienței profesionale a colegilor noștri și lucrul în echipe diverse reprezintă valori fundamentale ale EA. Candidații trec print-un proces de evaluare, atât a competențelor tehnice, cât și a celor soft. Expertiza tehnică, gândirea analitică, creativitatea, sunt câteva dintre ariile pe care le evaluăm în procesul de selecție.
Acest proces este unul bi-direcțional și, ca angajator, încercăm să oferim cât mai multe detalii despre rol, echipă, să facilităm candidaților contactul cu cât mai mulți dintre colegii nostri, astfel încât să poată să ne cunoască cât mai bine și să ia o decizie informată.

VKCare sunt rolurile pentru care persoanele interesate își pot depune CV-ul?

AL: Misiunea noastră este să creăm un mediu de lucru în care oamenii să își poată atinge potențialul. Oferim oportunități multiple de evoluție în carieră și sprijin constant pentru învățare și dezvoltare.

Toate rolurile noastre (posturile, n.m) sunt prezentate pe site-ul nostru de cariere: ea.com/careers.

Acestea variază de la roluri tehnice, pe diferite niveluri de senioritate (1-2 ani, 3-5 ani, 5+ ani), diverse specializări (C++, DevOps, C#.net, Java), roluri de project management (care imbina abilități de people management și project management), roluri în data analytics (pentru specialiști SQL), roluri in Cyber ​​​​Security, roluri în zona creativa (Producers, Game Designers, UX Designers), până la roluri din zona corporate (în Departamentul Financiar, HR, Workspace Experience).
Suntem deopotrivă interesați de candidați din România (București, Iași, Cluj sau orice alt oras), dar și din străinătate, și oferim pachete de relocare domestice și internaționale. Echipa noastră actuală include colegi care ni s-au alăturat din Australia, Egipt, Finlanda, doar pentru a enumera câțiva dintre ei.

VKCe pachet de beneficii oferiți angajaților?
AL: Politica de beneficii Electronic Arts România este foarte largă. Pe lângă beneficiile considerate de bază, cum ar fi asigurarea de sănătate, care în cazul nostru este una premium, oferim opțiuni care pun accent pe echilibrul vieții personale și profesionale, pe încurajarea unui stil de viața activ, cum ar fi, de exemplu, decontarea, parțial sau integral a abonamentelor la cluburi sportive sau pentru echipamente de sport.
Și, pentru că timpurile pe care le trăim sunt tot mai complexe, am completat beneficiile clasice cu unele din sfera mental wellbeing, oferim de exemplu coaching individual, acestea fiind disponibile tuturor angajaților noștri.

Printre beneficiile majore pe care le oferim, mai puțin întâlnite pe piața locală, se află si Restricted Stock Units (RSUs) –  practic oferim acțiuni Electronic Arts fiecărui nou angajat. Atunci când acestea se vestuiesc, pot fi vândute sau păstrate pe termen nelimitat.
Și da, oferim și beneficiile pe care te aștepți să le găsești într-o companie de tech: bonus anual de performanță,  jocuri EA, discount la achiziționarea de console și o varietate de workshop-uri și evenimente de profil.
Pentru ca acordăm prioritate vieții și bunăstării angajaților noștri, pachetul de beneficii include și concedii de maternitate/paternitate, zile libere pentru evenimente fericite, cum ar fi căsătoriile sau nașterea unui copil, dar si concedii de compasiune pentru evenimente mai puțin fericite. Între Crăciun și Anul Nou, avem o perioadă de shut down complet, care se adaugă la concediul standard plătit, astfel încât toată lumea să se poata deconecta și să își petreacă sărbătorile de iarnă cu familia, prietenii și comunitatea lor.

VK: Orice altă informație suplimentară pe care puteți să o oferiți e binevenită.
AL: Sediul nostru din București este în clădirile AFI Park 2 și 3, foarte aproape de metrou, stația Politehnica. Ne mândrim cu facilități de top care ne fac să ne simțim bine și în siguranță la birou.

gaming

De curând am implementat și opțiunea ca fiecare angajat EA să poată lucra de oriunde din lume timp de două săptămâni în fiecare an, opțiune care completează politicile de lucru la distanță de pe teritoriul României sau hibrid ale EA, care depind de specificitatea fiecărui rol și echipă. Astfel, colegii noștri pot opta pentru lucrul predominant de acasă, sau de la birou, în funcție de preferințele fiecăruia, cât și în acord cu nevoile de business ale structurii din care fac parte.

Orice persoană curioasă să afle mai multe despre noi este invitată să ne contacteze pe email la rojobs@ea.com sau să aplice la unul dintre rolurile disponibile pe ea.com/careers.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Si cand pleci de la ei?

Adaugă comentariu