Închide

Ce vrei să cauți?

Game Development Week. Liceenii sunt invitați să învețe cum se fac jocurile video

Workshop-urile sunt gratuite și online

jocuri video

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este pe locul 5 în Europa ca număr de angajați (peste 6.000 de specialiști) și exista un potențial mare de creștere, atât privind numărul lor cât și a valorii și complexității jocurilor video pe care le produc.
Industria locala de dezvoltare de jocuri video a atins în 2020 o cifra de afaceri record, peste 218 milioane de dolari, fiind una din cele mai puternice industrii creative din țară.
Numărul specialiștilor care doresc să lucreze în industrie este însă limitat, în primul rand din cauza lipsei de awareness asupra existenței industriei, carierelor posibile și potențialului de viitor și în al doilea rând din cauza lipsei unor cursuri formale de educație digitală în licee și facultăți care să-i pregătească pe tineri în specializari precum arta, design sau producție.
Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România vrea să schimbe situația și lansează Game Development Week, un eveniment dedicat elevilor de liceu cu workshopuri de inițiere în game development (arta, game design etc).

Când și cum se desfășoară Game Development Week
Game Development Week se desfășoară săptămâna viitoare (6-10 iunie), online, pe Zoom, pe pagina de Facebook a RGDA și pe canalele de Twitch și YouTube ale creatorilor de conținut de gaming Bobospider și Werty.
Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă pe site-ul rgda.ro.

 Programul Game Development Week: 

  • Luni, 6 iunie ora 20:00 – Andreea Medvedovici Per, Director Executiv la RGDA, va povesti cu Bobospider despre oportunitățile existente pentru elevii care doresc încă de la această vârstă să se perfecționeze și să facă primii pași în game development, alegând una din discipline: programare, artă, level design sau game design, printre multe altele.
  • Marți, 7 iunie ora 20:00 – Adrian Mărăloiu, Level Design la studioul KillHouse Games, va prezenta, pe streamul lui Bobospider, rolul hărților și a misiunilor în povestea unui joc video, luând ca exemplu titlul de succes creat de studioul românesc: seria Door Kickers.
  • Miercuri, 8 iunie ora 21:00 – Mădălina Pompărău, 3D artist la AMC România, discutând cu Werty, îi introduce pe tineri în noțiunile de bază ale creării artei 3D într-un joc video și pregătirea pe care trebuie s-o urmeze aceștia pentru a crea lumi fantastice memorabile.
  • Joi, 9 iunie, ora 20:00 – Ionuț Solomon, Lead Designer la Ten Square Games, va vorbi cu Bobospider despre importanța de a fi un bun povestitor atunci când faci game design.
  • Vineri, 10 iunie, ora 21:00 – Patrice (v0lt), elev la Colegiul Tehnic de Arhitectură I.N Socolescu în clasa a 12-a, face game development în engine-ul Unity de 2 ani și a realizat jocul Dungeon Quest în timpul său liber. În cadrul stream-ului lui Werty, Patrice va povesti despre tool-urile pe care le-a folosit pentru a crea acest dungeon crawler game, în care misiunea jucătorului este să devină “Ultimate Knight”.

În plus, în fiecare zi, mai mulți mentori de la cele mai renumite studiouri de game development românești vor susține workshopuri gratuite pe diverse discipline din domeniu.

Aurelian Tălpășanu, Game Designer la Fortis, va ține în zilele de marți și joi, 7 și 9 iunie, două ateliere separate despre Game Design pentru cei interesați.
Miercuri, 8 iunie, Gabriel Stancu, Executive Producer la Amber, va susține un workshop de Introducere în Game Development.
De asemenea, cei cu veleități artistice se pot înscrie la workshopul Intro in 3D Environment Art for Games: From Zero to Hero alături de Vicențiu Popescu, Environment Artist la AMC România. Workshopul de artă 3D va avea loc online miercuri și vineri, 8 și 10 iunie.
____________
Game Development Week este un eveniment susținut de UniCredit Bank.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu