Închide

Ce vrei să cauți?

Cele mai bine vândute console de jocuri din toate timpurile

PlayStation 2, lansată acum 22 de ani, este campioană în top

Cea mai bine vândută consolă de jocuri video din toate timpurile continuă să fie PlayStation 2 (PS2) de la Sony. Peste 157 de milioane de sisteme au fost vândute în întreaga lume de la lansarea sa în martie 2000.

gaming sony

Playstation nintendo

playstation nintendo

Sursa

În ciuda faptului că PS2 a fost scoasă din producție din 2013, nicio altă consolă de jocuri nu a reușit să o depășească – PS4 și Nintendo Switch, sunt fiecare la peste 40 de milioane de unități în urmă.

Un factor important pentru succesul PS2 a fost playerul său DVD încorporat. La acea vreme, playerele DVD erau foarte scumpe, astfel că PS2 era o alternativă convenabilă și eficientă. A fost, de asemenea, unul dintre primele dispozitive „retrocompatibile”, ceea ce înseamna că utilizatorii puteau juca majoritatea jocurilor PS1 pe PS2. Astfel, jucătorii nu mai erau nevoiți să cumpere o întreagă bibliotecă nouă de jocuri atunci când treceau la PS2, iar Sony putea să profite de baza sa de clienți existentă.
Dar, în timp ce PS2 de la Sony este cea mai bine vândută consolă din lume, Nintendo are mai multe console de top; aproape jumătate dintre consolele de pe listă sunt produse de Nintendo (11), în timp ce doar șapte sunt produse de Sony.

Cel mai probabil concurent actual pentru #1 în top cele mai bine vândute console este Nintendo Switch. La începutul anului 2022, a fost cea mai consola care s-a vândut  cel mai rapid, în 100 de milioane de unități.

 

Adaugă comentariu