Închide

Ce vrei să cauți?

Există forme de moarte reversibilă?

Porci zombi. Deocamdată. Urmează, probabil, oamenii

moarte reversibilă
moarte reversibilă

cercetari medicale

Porcii muriseră de o oră și nu mai aveau absolut nici un semn vital când un grup de cercetători de la Yale School of Medicine și-a început experimentul. Au pompat o soluție specială, pe care au numit-o OrganEx, în corpurile animalelor moarte. Ce a urmat i-a șocat pe toți: celulele porcilor au reînviat. Inimile lor au început să bată în timp ce soluția circula în vene și artere. Celulele din organe, inclusiv ficatul, rinichii și creierul, funcționau din nou, iar animalele nu au devenit rigide așa cum se întâmplă cu mamiferele după moarte.

Alți porci, de asemenea morți de o oră, au fost tratați cu ECMO, un echipament medical care le-a pompat propriul sânge, oxigenat, prin corp. De data asta, animalele au devenit rigide, organele lor s-au umflat și s-au deteriorat, iar vasele lor de sânge au colapsat.
Cercetătorii spun că obiectivele acestor cercetări sunt de a crește oferta de organe umane pentru transplanturi, permițând medicilor să obțină organe viabile mai mult timp după moartea donatorilor. În plus, ei speră că tehnologia ar putea fi folosită și pentru a preveni deteriorarea gravă a inimii după un atac de cord devastator sau a creierului după un accident vascular cerebral major.
Însă tehnologia este „foarte departe de a fi folosită la oameni”.
Soluția OrganEx conține nutrienți, substanțe antiinflamatorii, medicamente care previn moartea celulelor și o hemoglobină artificială amestecată cu sângele fiecărui animal. (Civilization)

Adaugă comentariu