Închide

Ce vrei să cauți?

Artă creată de inteligența artificială

Cineva care nu știe să deseneze poate crea lucrări de grafică interesante

AI art
AI art

Midjourney

Această grafică poartă titlul de „Théâtre D’opéra Spatial” și a luat premiul cel mare la categoria Artă Digitală la Colorado State Fair’s fine art competition (SUA). Lucrarea a fost înscrisă sub semnătura lui Jason Allen, managerul unei companii producătoare de jocuri.
A ieșit imediat scandal, deoarece toate celelalte lucrări concurente erau create de artiști plastici în carne și oase, spre deosebire de „Théâtre D’opéra Spatial” care a fost generată de un soft de inteligență artificială numit Midjourney. Câștigătorul Jason Allen, departe de a avea dexterități în artele digitale, nu a făcut altceva decât să dea instrucțiuni soft-ului AI sub formă de cuvinte și instrucțiuni tastate într-o fereastră precum cele de chat. Apoi a printat ce a produs Midjourney și s-a prezentat nonșalant în competiție.
Astfel, Midjourney livrează combinații grafice pe baza instrucțiunilor primite. (Dacă te interesează subiectul și ai 13 minute, vezi aici cum funcționează aplicația. Sau poate chiar te gândești să devii creator de artă AI.)

Experimentele de artă generată AI îi determină pe mulți să spună că meseria de grafician este în pericol, din moment ce e ușor să obții, neetic, oricând, o imagine complexă, fără efort, doar tastând câteva cuvinte de genul „robot/mănâncă/ sandviș/noaptea/lună”.
De cealaltă parte, entuziaștii AI art spun că respectivele unelte software sunt o extindere binevenită a creativității umane. (Motherboard)
Acest text este elementar, destinat celor nefamiliarizați cu conceptul de artă AI. O colecție de lucrări executate cu Midjourney, găsești aici. Apropo de completarea creativității, sunt destui cei care după ce generează AI o grafică, o completează cu programe grafice uzuale.

Iar aceasta este proiectul unei biserici mai moderniste, schițat tot cu Midjourney, de către Shere Marinescu.

Midjourney

Adaugă comentariu