Închide

Ce vrei să cauți?

Orange folosește soarele pentru a proteja mediul

Desigur, plantarea de copaci o dată de an și reciclarea hârtiei în birouri sunt acțiuni utile de protecție a mediului în zona corporate, dar, dată fiind urgența în combaterea schimbărilor climatice generate de activitatea umană, deja e nevoie de inițiative cu impact mai substanțial.
Un bun exemplu în acest sens vine de la Orange România, care a lansat un program bine structurat, de patru ani, de creștere a utilizării energiei verzi în complexa rețea a companiei. Astfel, Orange își va reduce impactului asupra mediului prin folosirea acestei surse alternative de energie.

Prima etapă a proiectului se derulează până în 2024 și prevede dotarea cu panouri solare a 300 de site-uri de rețea, alături de patru centre de interconectare comunicații și centre de date, urmând ca numărul acestora să continue să crească în a doua etapă, până în 2026.
Primul centru de interconectare comunicații inclus în program este cel din Constanța.
Pe acoperișul acestuia au fost instalate și date în funcțiune 216 panouri solare (foto) cu o putere totală de 118kWp. Producția anuală de energie estimată pentru aceste panouri solare este echivalentă cu consumul anual al aproximativ 110 gospodării cu un consum mediu lunar de 100 kWh/gospodărie. Soluția implementată în Constanța poate genera o reducere de până la 80% a consumului orar de energie pe parcursul zilei pentru acest centru de interconectare comunicații.

Totodată, în prima etapă a programului vor fi instalate panouri solare și pentru 300 de site-uri de rețea din zona de sud a țării, regiune în care condițiile meteorologice permit maximizarea eficienței energetice a instalațiilor solare.
Astfel, pe fiecare site de rețea vor fi instalate 12 panouri, fiecare cu o putere totală de 6,4kWp, ceea ce se traduce printr-o producție anuală de energie echivalentă cu consumul anual al aproximativ 450 de gospodării ce au fiecare un consum mediu lunar de 100 kWh/gospodărie.

Acest proiect Orange este un bun exemplu de acțiune concretă de trecere la resurse  alternative de energie pentru reducerea amprentei de CO2.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu