Închide

Ce vrei să cauți?

ANCOM confirmă: Orange oferă cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil

Datele au fost colectate în urma testelor Netograf

Măsurătorile ANCOM prin intermediul  aplicației sale Netograf.ro confirmă: Orange oferă cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil din România.
ANCOM este arbitrul pieței telecom din România.
Dacă vrei să măsori viteza internetului pe care o oferă un operator, poți folosi aplicația Netograf.ro administrată de ANCOM.
Datele obținute de Netograf.ro în urma numeroaselor teste ale utilizatorilor au arătat că Orange România oferă cele mai mari viteze de încărcare și descărcare a conținutului pe internet.

Internet fix de mare viteză
În urma datelor oferite de aplicația Netograf.ro, viteza medie de descărcare prin cablu înregistrată pentru Orange România a fost cu 85% mai mare decât a următorului clasat și cu 73% mai mare în ceea ce privește viteza de încărcare. De asemenea, Orange România a înregistrat și cea mai performantă valoare a întârzierii ratei de transfer a datelor (“ping”), aceasta fiind cu 9% mai bună decât a următorului clasat. În cazul conexiunilor WiFi, Orange România a depășit ceilalți operatori cu 34% la viteza de descărcare și cu 46% la viteza de încărcare.
Viteze:
Internet prin cablu: 802.98 Mbps vitează medie download, 726.65 Mbps viteză medie upload și 10.35 milisecunde întârzierea de transfer.
Internet WiFi: 93 Mbps viteză medie download, 188.84 Mbps viteză medie upload și 21.73 milisecunde întârzierea de transfer.

Internet mobil
În cazul serviciilor de date mobile, viteza medie de descărcare a fost cu 75% mai mare decât a următorului clasat, iar cea de încărcare a fost cu 103% mai mare. Totodată, valoarea întârzierii ratei de transfer a datelor a fost cu 12.9% mai bună decât a următorului operator.
Astfel, la Internetul mobil, operatorul oferă 56.6 Mbps vitează medie download, 24.22 Mbps vitează medie upload, 37.54 milisecunde întârzierea de transfer.
Mai multe informații despre rezultatele ANCOM, conform căruia s-au înregistrat creșteri semnificative ale vitezelor medii de internet la nivel de industrie, găsiți aici: https://rb.gy/dfwbmp.

 

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Am orange din 1998, fostul dialog cum se numea inainte, am mai folosit si connex, vodafone, rds rcs-digi, telekom, dar orange departe are viteza la internet, trafic de date, semnal puternic

Adaugă comentariu