Închide

Ce vrei să cauți?

Cum conservi vreme îndelungată vinul rămas în sticlă. Coravin

Coravin este un dispozitiv minune care ne ajută să luăm din sticlă doar cantitatea dorită

desprevin.ro

Nu e înțelept să te chinuiești să bei vinul rămas într-o sticlă scumpă la finalul unei seri plăcute (deși cheful s-a dus sau ai treabă dis de dimineață), doar pentru a nu-l arunca.
Sau poate ai o masă complexă cu câteva feluri, fiecare fel asortat cu câte un vin potrivit, alb, rose sau roșu, și desfaci mai multe sticle.

Și de data asta ne vine în ajutor tehnologia, în speță echipamentul Coravin. Funcționează astfel: introduci un ac prin dopul sticlei virgine și extragi într-un pahar cantitatea de vin dorită, fără a îndepărta dopul. De exemplu, 120 ml de vin roșu vechi pentru a acompania un antricot. Sau 240 ml , dacă nu ești singur.
Vinul rămas în sticlă este protejat de oxidare deoarece sticla este presurizată cu argon. Sistemul Coravin Pivot păstrează vinul rămas în sticlă o perioadă de până la patru săptămâni, în timp ce Coravin Timeless permite conservarea vinului pentru o perioadă de peste doi ani.
Portofoliul Coravin include și un sistem pentru vinului spumant, Coravin Sparkling, cu ajutorul căruia băutura își păstrează calitatea din momentul deschiderii timp de patru săptămâni.
Inventatorul Coravin este Greg Lambrecht, de profesie inginer. Pasionat, de vinuri, acestuia i-a venit ideea unor dispozitive de conservare a vinului în anul 1998, când soția lui era însărcinată, iar el își dorea să poată păstra sticlele de vin pe care le desfăcea atunci pentru a le putea savura și împreună, după această perioadă.
Produsele Coravin distribuite de ASBIS Romania sunt disponibile pe site-urile Desprevin.ro și Winedeals.ro, cu prețuri începând de la 650 de lei.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu