Închide

Ce vrei să cauți?

TikTok este interzisă acum și la Bruxelles și Strasbourg

Comisia Europeană și Consiliul UE sunt îngrijorate de pericolul spionajului chinez

Într-un gest fără precedent, Comisia Europeană și Consiliul UE au interzis personalului să folosească aplicația chineză de socializare TikTok din motive de securitate – încă un exemplu al tensiunilor tot mai mari dintre Beijing și Occident.

TikTok a recunoscut la începutul lunii noiembrie că unii dintre angajații săi din China puteau accesa datele utilizatorilor europeni ai TikTok. În încercarea de a liniști temerile, compania spune că analizează posibilitatea de a păstra informațiile utilizatorilor europeni în trei centre de date din Europa.

Guvernele occidentale sunt din ce în ce mai alarmate de dovezile conform cărora companiile chineze de tehnologie ajută partidul comunist și serviciile sale de informații să colecteze cantități uriașe de date în întreaga lume – cu un accent deosebit pe ținte politice și de securitate de mare valoare – scrie Politico.

Funcționarilor li se cere să dezinstaleze aplicația de partajare video „cât mai curând posibil” și înainte de 15 martie.

Într-o declarație ulterioară, TikTok a spus că decizia a fost „greșită”.

TikTok este, de asemenea, investigată în Irlanda pentru transferuri potențial ilegale de date ale cetățenilor europeni către China, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al UE.
În parlamentul britanic și în guvernul federal american, TikTok este interzisă de mai mult timp.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Cu singuranta se va interzice si in Europa. Pacat, eu chiar faceam un continut educativ.

  2. Cu singuranta se va interzice si in Romania. Pacat, eu chiar faceam un continut educativ.

  3. #3 Comentariu nou

    Pe principiu asta ar trebui sa fie interzis si toate aplicatiile care au legatura cu Meta. Ipocrizia Occidentului a devenit un obicei prost. Macar de la China nu ai asteptari avand in vedere ce ideologie incurajeaza.

Adaugă comentariu